Demi

Justimus palaa ruutuihin

Justimus palaa ruutuihin
Demi haastatteli: Justimuksen uusi komediasarja alkaa 28. marraskuuta. Mutta mitä tapahtui, kun laulava sketsiryhmä joutui Demin musiikinkokeeseen?
Julkaistu: 28.11.2014

Justimus esittää: Fuck the Police sarjaa julkaistaan Yle Areenassa perjantaisin ja tiistaisin kahden osan verran 28.11. alkaen. Mukana myös bonus-jaksot! Sarjaa esitetään myös Yle TV2:ssa torstaisin klo 20.55. alkaen 4. joulukuuta.

Näin Justimus pärjäsi Demin järjestämässä musiikinkokeessa viime kesänä.

1. Mikä on melodia?

Joose: Sami säveltää melodiamme ja tietäisi muusikkona oikeat termit. Minä ja Juho emme ymmärrä musiikista yhtikäs mitään. Kuvailen omin sanoin, että melodia on sävellyksen osio, joka luo linjan ja korvamadon.

Väärin: Melodia tarkoittaa sävelten muodostamaa sävelkulkua.

2. Mikä on subbari eli subwoofer ja mihin sitä käytetään?

Sami: Subbari on hieno laite, joka toistaa basson erittäin vahvasti. Se on tärkeä elementti erityisesti amis-skenessä. Subbarit kuuluvat amispopbiisimme Wunderboyn maailmaan. Basso tekee musiikin, kuten amikset sanovat.

Oikein: Subwoofer on matalia ääniä toistava kaiutin.

3. Mikä oli Suomen virallinen kesähitti syntymävuonnanne 1994?

Juho: Toivon, että se oli Mr. Presidentin Coco Jambo, koska musiikkivideon superseksikkäät vaatteet, laulajan lantionliikkeet ja kameran zoomaukset kasvoihin inspiroivat Justimuksen musiikkivideoita.

Väärin: Suomalaisista biiseistä soitetuin oli Movetronin Romeo ja Julia.

4. Mikä tunnettu musiikkitapahtuma järjestetään kotikunnassanne Haapavedellä kesäkuussa?

Joose: Tietenkin Haapavesi Folk, jossa olen käynyt pienestä pitäen. Siellä tekee mieli soittaa mandoliinia ja tanssia stetson päässä lavalla. Vuonna 2013 vedimme Justimuksen kanssa festareilla ainutlaatuisen akustisen keikan.

Oikein: Haapavesi Folk Music Festival.

5. Mikä on Justimuksen katsotuin musiikkivideo? Bonuskysymys: kuinka monta kertaa se on katsottu?

Joose: Lanit on katsottu yli 3,5 miljoonaa kertaa, vaikkei kyseessä todellakaan ole paras biisimme. Olemme yrittäneet miettiä, miksi siitä kirotusta videosta tuli vahingossa näin suosittu. Ehkä aihe on ihmisläheinen.

Oikein: Lanit, jolla on yli 3,8 miljoonaa katsojaa.

6. Olitte tänä vuonna armeijassa. Jatka Valalaulua, joka lauletaan sotilasvalan lausumisen yhteydessä: ”Kuullos pyhä vala, kallis Suomenmaa...”

Juho: Jossain kohdassa ainakin lauletaan: ”Ollos huoleton, poikas’ valveil’ on.” Sanat piti opetella ulkoa, mutten jaksanut. Luin ne salaa virsikirjasta, jonka piilotin käsiini tyylikkään karvalakkini alle.

Väärin: Sinuun koskea ei väkivalta saa.

7. Mikä on kaikkien aikojen menestynein poikabändi?

Sami: Toivon ja veikkaan, että Backstreet Boys. Se on hiton kova. Poikabändi on ehkä liian kiltti termi kuvaamaan Justimusta, mutta yksi levymme biiseistä pureutuu syvälle poikabändien maailmaan.

Oikein: Backstreet Boys

Läpi meni! Justimus sai oikein neljä kysymystä seitsemästä.

Lue myös mikä Justimusta naurattaa.

Kommentoi »