Demi

Julkkikset vinkkaavat: Lue nämä kesäkirjat

Julkkikset vinkkaavat: Lue nämä kesäkirjat
Tee löytöretki kirjastoon ja nappaa mukaasi nämä julkkisten lempikirjat.
Julkaistu: 19.6.2013
Miina Supinen, kirjailija:
Luin 13-vuotiaana Ray Bradburyn Marsin aikakirjat. Olin mökillä ja istuin kalliolla meren rannalla. Kun olin lukenut kirjan, koko maailma tuntui ihan erilaiselta. Kirjan surumielinen, omalaatuinen tunnelma teki minuun suuren vaikutuksen. Äiti tarjosi minulle keksejä ja teetä, jotta palaisin taas maan pinnalle, mutta outo olo ei lähtenyt pois pitkään aikaan.
Anu Silfverberg, kirjailija ja toimittaja:
Eräänä kesänä ystäväni kopioi minulle ruutuvihkoon runoja. Mukana oli Sirkka Turkan runo, joka alkaa sanoin: ”Hänelle sinä olet aina kaunis”. Se muutti kaiken. Sen jälkeen luin Turkan runoja koko kesän, oikeastaan hengitin niitä. Kirjaan liittyy melankolisia muistoja pitkistä ja yksinäisistä päivistä mökillä, kun kaverit olivat kaupungissa ja itse istui laiturin päässä. Kuuntelin maanisesti Pet Shop Boysia ja luin kirjastosta lainaamiani Turkka-kokoelmia yhä uudestaan.
Mikael Gabriel, muusikko:
Aloitin Minä, Zlatan Ibrahimović -kirjan lukemisen, kun palasin kotiin videon kuvausreissulta Madridista. Kaksi päivää myöhemmin kirja oli jo luettu. Mielestäni se on aivan mahtava. Ennen kirjan lukemista en erityisemmin tykännyt Zlatanista. Luulin tyyppiä aivan erilaiseksi, mutta kirjan luettuani tajusin, että hän on cool. Pystyin samastumaan hyvin Zlataniin ja hänen vaikeaan lapsuuteensa.
Li Andersson, Vasemmistonuorten puheenjohtaja:
Luin Lisa Bjurwaldin kirjoittaman Euroopan häpeä -kirjan kesällä viettäessäni aikaa kavereiden kanssa puistoissa ja käydessäni Tukholmassa mielenosoituksessa. Kirja on reportaasinomainen, ja siinä käydään läpi eri rasististen ja oikeistopopulististen puolueiden ja liikkeiden nousua eri puolilla Eurooppaa. Kirjailija on itse vieraillut muun muassa Unkarissa ja Saksassa ja haastatellut näiden ryhmittymien ja puolueiden jäseniä. Kirja teki vaikutuksen sen ajankohtaisuuden sekä onnistuneiden haastattelujen ja reportaasien takia.

Lue lisää julkkisten kirjavinkkejä heinäkuun Demistä!

Kommentoi »