Demi

Juhlien jälkeen

Juhlien jälkeen
Kun leiri, festari tai tiiviillä porukalla vietetty loma loppuu, arki tuntuu masentavalta. Lue, miksi mieli on maassa ja mikä haikeaan fiilikseen auttaa.
Julkaistu: 12.8.2013
Miksi arki tuntuu tyhjältä?
➤ Olet elänyt hetken aikaa irrallaan arjestasi tiiviissä porukassa ja kokenut jotain ainutlaatuista. Tiiviin ryhmän hajoaminen on kuin pieni ero, ja saatat tuntea itsesi yksinäiseksi, vaikka seurana olisi koko perhe.
➤ Arkeen palaaminen on tömähdys maanpinnalle. Sinua odottaa kaikki sama kuin viime viikollakin, vaikka tuntisit muuttuneesi. Lomalla tai leirillä olet elänyt irrallaan omasta elämästäsi, ehkä jopa hieman epätodellisessa maailmassa.
➤ Tunnemyrskyä voimistaa se, että olette luultavasti hehkuttaneeet jo leirillä, festareilla tai matkalla, miten ihanaa siellä on ja miten mahtava porukka olette. Myös viimeisen illan jäähyväisiltanuotio tai muu hieno rituaali nostattaa suuria tunteita.
➤ Uusista ja vanhoista ystävistä eroaminen tuntuu tosi kurjalta, kun olette tehneet kaiken yhdessä vaikkapa vain muutaman päivän ajan. Yhtäkkiä arkisista askareista, kuten aamupalasta, pitää taas suoriutua yksin tai perheen kanssa.
Lohduttaudu näillä:
  1. Tyypit eivät katoa. Vaikka asuisittekin eri kaupungeissa, voitte pitää yhteyttä ja järjestää tapaamisia. Mikä olisikaan ihanampaa kuin sopia tapaaminen porukalla muutaman viikon päähän festareille tai jonkun kotikaupunkiin. Tehkää treffeistä säännöllinen perinne ja alkakaa suunnitella jo yhteistä reissua seuraavalle kesälle.
  2. Surun ja menetyksen tunne menee ohi. Sujahdat pian arkeen uudelleen. Ihanat muistot pysyvät mielessä ja tuovat sinulle monta onnellista hetkeä kurjina päivinä.
  3. Olet oppinut paljon. Voit listata, mitä kaikkea ihanaa leiri, matka tai tapahtuma on sinulle antanut. Luultavasti olet oppinut jotain konkreettista (kuten kymmenen käskyä, uusia solmuja tai löytänyt uuden suosikkibändin) ja jotain vielä tärkeämpää, kuten tutustumaan uudenlaisiin ihmisiin, sopimaan erimielisyyksiä tai löytänyt sellaisen sielunyhteyden, jota et olisi voinut kuvitella olevankaan.
Kommentoi »