Demi

Jaksaa, jaksaa!

Jaksaa, jaksaa!
Lukuvuoden viimeisistä viikoista tai pääsykoeviidakosta voi tehdä niin hauskan, että unohdat kaivata lomaa.
Julkaistu: 19.5.2013
1 Asuuko kaverisi koulumatkasi varrella? Sopikaa, että hän keittää kahvit ja sinä viet aamupalaksi tuoretta leipää leipomosta. Soita ovikelloa noin tuntia ennen koulun alkua.
2 Vanha sanonta siitä, ettei työ tekemällä lopu, ei pidä paikkaansa ennen lomaa. Kuukauden hommat voi helposti listata paperille. Jokaisen tehdyn työn yliviivaaminen myhäilyttää.
3 Tee aamukampa – karkeista. Kiinnitä seinälle naru vaakatasossa. Ripusta siihen pikkupyykkipojilla paperipäällysteisiä makeisia. Kun karkit vähenevät, loma lähestyy.
4 Ota kevätlevottomuudesta kaikki irti kuviksentunneilla. Miten niin dadaismia ja realismia ei voi yhdistää samaan maalaukseen
5 Etsi hauskoja tapoja oppia. Esimerkiksi Twitterissä nimimerkki ”WW2 Tweets from 1940” tiivistää kiinnostavasti toisen maailmansodan tapahtumia.
6 Synkronoi lukeminen kaverin kanssa. Sopikaa, että luette tietyn aihealueen tiettyyn kellonaikaan mennessä. Jutelkaa sen jälkeen puhelimessa siitä, mitkä olivat teidän mielestänne tärkeimmät asiat ja ennustakaa todennäköiset koekysymykset.
7 Nappaa aamulla reppuun kampa, pinnejä ja hiuslenkkejä. Testailkaa välitunnilla toisillenne kevätjuhlakampauksia.
8 Osta maanantaina lottokuponki. Se on pieni hinta kuuden päivän jännityksestä.
9 Kilpailuvietti antaa lukuintoa. Järjestä kamujen kanssa tietovisa koealueesta siten, että jokainen keksii muutaman kysymyksen. Häviäjät voivat tarjota voittajalle vaikka kesän ensimmäisen jäätelötötterön kolmella pallolla ja strösseleillä.
10 Tee lukuhetkestä pieni juhla. Pue päälle nätein kesämekkosi ja kanna kirjat kahvilan aurinkoisimpaan ikkunapöytään. Tilaa smoothie ja keskity lukemiseen.
11 Ripottele muistilappuja näkyville. Kirjoittele erivärisiin muistilappuihin napakoita oivalluksia, muistisääntöjä tai tärkeitä käsitteitä koealueesta. Vaatekaapin ovesta, läppärin näytöltä tai kylppärin peilistä asioita tulee luettua muun tekemisen ohessa.
12 Ehdota opettajalle, että pidätte tunnin ulkona. Keskustelu ja ryhmätyöt sujuvat nurmikolla yhtä hyvin kuin luokassa.
13 Etkö jaksaisi päntätä? No katso edes dokumentti aiheesta.
14 Päätä järjestää luokkabileet lyhyellä varoitusajalla. Aika kuluu nopeasti, kun järjestelyaika menee tiukille.
+ 1 Aloita Demi.fissä keskustelu siitä, miten opiskelun loppukiriin riittää virtaa.
Kommentoi »