Demi

Jäätelödonitsit



Jäätelödonitsit

Resepti: Donitsit + jäätelö = kesän makein herkku.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen

Jäätelödonitsit

1 pkt (6 kpl) valmiita donitseja

noin 4 dl esimerkiksi minttu- tai mansikkajäätelöä

Pinnalle

noin 100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata ja pari palaa valkosuklaata

(strösseleitä tai koristerakeita)

Tee näin

1. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen kuin valmistat donitsit.

2. Kuorruta donitsit. Sulata maitosuklaa tai tumma suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa donitsien yläpuolet suklaaseen. Laita donitsit lautasella pakastimeen, kunnes kuorrutus on jähmettynyt.

3. Halkaise donitsit sahateräisellä veitsellä. Lusikoi alapuolikkaille pari ruokalusikallista jäätelöä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Tasoita lopuksi reuna siistiksi veitsellä. Paina yläpuoli paikalleen ja laita donitsit pakastimeen.

4. Sulata vielä pari palaa valkosuklaata ja valuta sitä lusikalla raidoiksi donitsien päälle. Jos haluat, ripottele pinnalle strösseleitä. Pane donitsit hetkeksi takaisin pakastimeen, jotta koristesuklaa jähmettyy. Nauti heti.

Kokeile myös näitä ihania kesäherkkuja

Hei herkkusuu! Toteuta ja kuvaa resepti ja tagaa se Instagramiin #demiherkku.

Julkaistu: 8.7.2015