Jäätelödonitsit
1 pkt (6 kpl) valmiita donitseja
noin 4 dl esimerkiksi minttu- tai mansikkajäätelöä
Pinnalle
noin 100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata ja pari palaa valkosuklaata
(strösseleitä tai koristerakeita)
Tee näin
1. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen kuin valmistat donitsit.
2. Kuorruta donitsit. Sulata maitosuklaa tai tumma suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa donitsien yläpuolet suklaaseen. Laita donitsit lautasella pakastimeen, kunnes kuorrutus on jähmettynyt.
3. Halkaise donitsit sahateräisellä veitsellä. Lusikoi alapuolikkaille pari ruokalusikallista jäätelöä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Tasoita lopuksi reuna siistiksi veitsellä. Paina yläpuoli paikalleen ja laita donitsit pakastimeen.
4. Sulata vielä pari palaa valkosuklaata ja valuta sitä lusikalla raidoiksi donitsien päälle. Jos haluat, ripottele pinnalle strösseleitä. Pane donitsit hetkeksi takaisin pakastimeen, jotta koristesuklaa jähmettyy. Nauti heti.