Demi

Intiimialueen myytinmurtajat

Intiimialueen myytinmurtajat
Kaupallinen yhteistyö: Asan. Alapääjutut saattavat nolottaa, mutta ovat luonnollinen osa elämää. Päätimme murtaa muutaman intiimialueen hygieniaan liittyvän myytin.
Julkaistu: 16.11.2017

1.       Intiimihygienia on noloa

Ei pidä paikkaansa. Intiimihygieniasta huolehtiminen kuuluu luonnollisena osana jokaisen elämään.

2.       Alapään voi pestä saippualla

 Ei pidä paikkaansa. Saippua ei kuulu intiimialueelle. Voimakkaasti hajustetut saippuat, joiden pH-arvo on liian korkea, voivat aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa sekä poltteen tunnetta herkälle intiimialueelle.

3.       Intiimialueen ihoa ei tarvitse hoitaa

Ei pidä paikkaansa. Intiimialue kaipaa hoitoa siinä missä muukin iho. Ulkopuolelta tuleva lika, hiki ja tali puhdistetaan vedellä  ja intiimialueen pesuun tarkoitetulla tuotteella. Vesiliukoinen lika lähtee vedellä, mutta rasvaliukoinen lika pestään miedolla, alapesuun tarkoitetuilla pesunesteellä, jonka pH on lähellä kehon omaa pH-arvoa.

4.       Alapään karvoitus on pakko ajella

Ei pidä paikkaansa. Kaikilla on omat mieltymyksensä: siinä missä yksi haluaa ajella kaiken pois, toinen trimmaa ja kolmas pitäytyy luonnontilassa.  Tiedätkö genitaalialueen karvojen tarkoituksen? Karvoilla on tärkeä tehtävä, sillä ne ilmastoivat ja suojaavat alapäätä. Näin emätin saa ilmaa ja herkkä limakalvo pysyy suojassa. Intiimialueen karvoitus suojaa ihoa myös vaatteiden hankaamiselta.

5.       Valkovuoto on epänormaalia

Ei pidä paikkaansa. Valkovuoto ei ole pelkästään normaalia, vaan se on välttämätöntä. Vuoto puhdistaa emätintä luonnollisella tavalla. Valkovuoto pitää siis emättimen puhtaana ja huuhtelee pois ei-toivotut bakteerit sekä kuolleen ihosolukon. Valkovuoto sisältää paljon hyviä maitohappobakteereja eli laktobasilleja. Ne tuottavat maitohappoa, joka antaa vuodolle hieman happaman tuoksun.

6.       Alapään ei kuulu haista

Ei pidä paikkaansa. Monet ovat huolissaan siitä, haiseeko heidän alapäänsä normaalille. Kaikki terveet sukuelimet tuoksahtavat jonkin verran ja se on täysin normaalia -  mutta paha haju voi olla merkki infektiosta, jolloin on syytä hakeutua lääkäriin.

7.       Vaatteiden kireydellä ja materiaaleilla ei ole väliä

 Ei pidä paikkaansa. Alapää kiittää, kun käytät löysiä housuja tai hametta ja puuvillaisia alusvaatteita, joten niitä kannattaa suosia.

8.       Intiimialueen pesuneste ei tee hyvää alapään iholle

 Ei pidä paikkaansa. On tärkeää pitää huolta normaalista intiimihygieniasta sopivine tuotteineen, jotka ylläpitävät genitaalialueen normaalia toimintaa, eivätkä kuivata limakalvoja.

 

Miksi intiimialueen pesuneste?

Joidenkin tavallisten suihkusaippuoiden pH-arvo voi olla jopa 7 ja 8 – ja saippuapalojen pH voi olla sitäkin korkeampi. Tämän vuoksi kannattaa käyttää intiimialueelle tarkoitettua pesunestettä, jonka pH-arvo on mukautettu iholle sopivaksi.

Intiimipesutuotteet on valmistettu hellävaraisista ainesosista. Ne on kehitetty erityisesti genitaalialueen herkälle iholle.

Näin käytät intiimihygieniaan tarkoitettua pesunestettä

-          Laita noin euron kolikon verran pesunestettä kämmenellesi ja pese varovasti nivusten ihopoimut ja sukupuolielinten ulkoiset osat.

-          Huuhtele huolella, mutta älä koskaan suihkuta vettä emättimeen. Jos käyt suihkussa useita kertoja päivässä, peseydy välillä pelkästään vedellä.

-          Pese vain genitaalialue (häpy), älä emätintä. Intiimipesutuotteita ei siis saa käyttää emättimen pesuun!

Vinkkejä intiimihygieniaan  

Vinkki 1: Genitaalialueen puhdistukseen sopivat parhaiten lämmin vesi ja hellävaraiset intiimialueelle tarkoitetut pesunesteet. Herkät limakalvot kuivuvat ja ärtyvät helposti, joten pesun kanssa kannattaa olla tarkkana.

Vinkki 2: Virtsan, hien ja naisilla myös kuukautisveren kosteus rasittaa genitaalialueen ihoa. Bakteerit lisääntyvät nopeasti, joten päivittäisestä intiimihygieniasta huolehtiminen on tärkeää.

Vinkki 3: Vältä liiallista genitaalialueen pesemistä. Liiallinen peseminen voi heikentää alapään luonnollista suojaa ja aiheuttaa kuivumista sekä ärsytystä. Käytä intiimialueelle tarkoitettua pesunestettä korkeintaan kerran päivässä ja tarvittaessa puhdista muina kertoina vedellä huuhdellen.

Vinkki 4: Genitaalialue on intiimiyden keskus. Kun ihosi on puhdas, voit tuntea olosi kokonaisvaltaisesti hyväksi.

Lue lisää Asanista 

Kommentoi »