Insurgent – Kapinallinen

Insurgent – Kapinallinen
Pakomatka päättyy
Julkaistu: 8.5.2015

Vauhdikkaampi, voimakkaampi, parempi. Divergent- sarjan toinen osa Kapinallinen on kaikkea sitä, mitä saattoi odottaakin. Tris (Shailene Woodley), Neljä (Theo James), Caleb (Ansel Elgort) ja Peter (Miles Teller) ovat paenneet osastojen vallanhimoista johtajaa Jeaninea ja piiloutuneet Sopuisien joukkoon. Turvapaikka ei kuitenkaan ole pysyvä. Lopulta Tris ja Neljä joutuvat liittoutumaan yllättävän tahon kanssa kukistaakseen Jeaninen.

Hapuilevan alun jälkeen Kapinallinen imaisee mukaansa niin täydellisesti, että katsoja hädin tuskin muistaa hengittää kaksituntisen elokuvan aikana. Tarina jyrää eteenpäin kuin osastoja halkova jykevä tavarajuna, eikä tiivistunnelmaisten toimintaosuuksien välillä jutella syvällisiä. Siitä huolimatta sekä Trisin että Neljän hahmot ovat kehittyneet ja heidän suhteensa syventynyt. Söpö Miles Teller todistaa olevansa Hollywoodin seuraava näyttelijälahjakkuus.

Tarina seuraa pääpiirteittäin kirjasarjan tapahtumia, eikä ykkösosan käänteisiin juuri palata. Kapinallinen ei välttämättä aukea sellaiselle, jolle kirja- tai elokuvasarja on tuntematon.

Kommentoi »