Demi

Instagram-malli paljasti totuuden kuvistaan: "Elämäni on kaukana täydellisestä"

Instagram-malli paljasti totuuden kuvistaan: "Elämäni on kaukana täydellisestä"
Australialaismalli Essena O'Neill, 19, tienasi tuhansia euroja Instagram-kuvillaan. Nyt hän kamppailee sosiaalisen median luomia harhaluuloja vastaan.
Julkaistu: 3.11.2015

Essena kertoo Instagramissa @essenaoneill-tilillään, että tässä kuvassa ei vietetä rentoa päivää rannalla. Tarkoitus oli vain mainostaa bikineitä korvausta vastaan. 

Essena ONeill, 19, oli tavallinen australialaistyttö. Muutama vuosi sitten hän alkoi saada mainetta inspiroivilla Instagram-kuvillaan. Niissä Essena ylisti terveellisiä elämäntapoja poseeratessaan hiekkarannalla tai upeissa muotivaatteissa. Hän teki mallisopimuksen australialaisen mallitoimiston kanssa ja kävi Los Angelesissa tutustumassa yhteistyökumppaneihin. Tarjouksia sateli joka suunnalta.

Instagramissa Essenaa seurasi puoli miljoonaa ihmistä, ja hän ylläpiti myös suosittua Tumblr-blogia ja YouTube-kanavaa. Essena oli läpimurron kynnyksellä.

Viime viikolla kaikki muuttui. Essena aloitti Social media is not real life -kampanjan selittääkseen, että sosiaalinen media ei kerro totuutta ihmisten elämästä. Hän eli itse kaksiulotteisessa maailmassa, jossa tykkäykset määrittelivät hänen arvoaan. Essena uskoi olevansa muita parempi, koska hän oli geneettisesti kaunis ja täytti tietyt ulkoiset vaatimukset. "Älä kuuntele ihmisiä, jotka sanovat, ettet kelpaa ilman runsasta meikkiä, uusimpia trendivaatteita, yli sadan tykkäyksen kuvia, bikinivartaloa, reisivakoa, pitkää vaaleaa tukkaa. Synnyin tällaiseksi, eikä siinä ole mitään inspiroivaa", hän kirjoittaa kotisivuillaan.

Essena poisti yli 2000 kuvaa ja vaihtoi Instagram-kuviensa kuvatekstit, joissa hän paljasti totuuden kuvien takaa. Hän aikoo lopettaa kaikkien sosiaalisten medioidensa käytön ja keskittyä kotisivuunsa, jossa hän jatkaa taistelua vääristyneitä ihanteita vastaan.

"... Otin yli 50 kuvaa, kunnes eräässä näytin sellaiselta, että te voisitte pitää siitä. Sitten editoin ikuisuuden tätä kuvaa monella eri sovelluksella..."

"... Minulla on tässä kuvassa kova tarve poseerata niin, että reiteni ovat hieman erillään #thighgap, rinnat pushupeissa #vsdoublepaddingtop ja katse käännettynä pois, koska vartaloni on tietysi kaikkein tykätyin ominaisuuteni."

"Sain palkkion tästä kuvasta. Jos huomaat ihailevasi Instagram-malleja ja toivot, että elämäsi olisi samanlaista kuin heillä, näet vain sen minkä he haluavat sinun näkevän. Jos yritys on tägätty kuvaan, se on maksanut siitä 99% tapauksista."

"Olin tässä kuvassa 16-vuotias. En käyttänyt tätä asua kodin ulkopuolella. Miksi haluamme pakonomaisesti näyttää vanhemmilta ja seksikkäämmiltä?"

"Sain palkkion tästä kuvasta, koska mainostin itseruskettavaa. Puin treenivaatteet päälle vain tätä kuvaa varten. Miten tämä inspiroi? Pitääkö olla pikkuruinen ollakseen terve?"

"Mikään ei inspiroi enempää kuin poseeraus kameralle tekohymy naamalla, neljän kuvan kollaasin luominen ja valopilkkujen lisääminen."

"Otimme yli sata kuvaa, jotta vatsani näyttäisi mahdollisimman pieneltä".

Essena julkaisi YouTube-kanavansa viimeisen videon, jossa hän kuvailee elämäänsä sosiaalisen median vankina: "Olen se tyttö, joka oli saavutanut kaiken sosiaalisessa mediassa. Totuus on, että se ei merkitse yhtään mitään."

Essenan tärkein oppi on tämä: "Kun lakkaat vertailemasta itseäsi muihin, alat nähdä oman kipinäsi ja ainutlaatuisuutesi. Jokaisessa on rakkautta, ystävällisyyttä, luovuttaa, intohimoa ja tarkoituksensa. Älä anna kenenkään sanoa sinulle muuta."

Päivitys 4.11. Essena on poistanut Instagram- ja YouTube-tilinsä.

Kommentoi »