Demi

Ikuisen ystävyyden tunnusmerkit

Ikuisen ystävyyden tunnusmerkit
Pysyttekö sinä ja ystäväsi läheisinä mummoiksi asti? Nämä piirteet suhteessanne ennustavat ystävyydelle pitkää tulevaisuutta.
Julkaistu: 1.9.2014

Parhaat ystävykset tv-persoona Kendall Jenner ja malli Hailey (näyttelijä Stephen Baldwinin tytär) Baldwin metsästivät taksia New Yorkissa käsi kädessä.

1. Ette vatvo.

Tosiystävyys on molemminpuolinen hiljainen sopimus, johon ei kuulu ”ollaanko vai eikö olla” -draamaa. Ystävyyden jatkuvuuteen voi luottaa. Ikiystävä on helppo kuvitella rinnalleen vielä vuosien päähänkin, esimerkiksi omiin valmistujaisiin tai häihin.

2. Teillä on muisteltavaa viime kesältä.

Yhteisten kokemusten ei tarvitse aina olla onnistuneita ja erikoisia. Festaribussin odottelu kaatosateessa tai ahdistuspuhelu koeviikon keskellä voi luoda lujan siteen kahden ihmisen välille. Tärkeintä on, ettei ystävälle tarvitse raportoida kaikkia kokemuksia. Hän on elänyt hetket kanssasi.

3. Voitte olla tunnin hiljaa.

Hiljaisuuden sietäminen kertoo ystävyyssuhteen helppoudesta hurjan paljon.

4. Olette nähneet toistenne itkevän.

Iloiset uutiset on helppo kuuluttaa vaikka ohikulkijoille, mutta surut ja pettymykset kerrotaan harvoille ja valituille. Hyvälle ystävälle uskaltaa uskoutua, sillä hän ei käytä heikkouksiasi hyväkseen. Hänelle olet kaikesta huolimatta täydellisen kokonainen.

5. Etäisyys ei erota teitä.

Kun välissä olevilla kilometreillä ei ole enää merkitystä, ystävyys on vahva. Ikiystävyys kestää pitkiäkin taukoja. Juttu jatkuu luontevasti siitä, mihin se jäi viikko tai vuosi sitten. Läsnäolossa tuntuu aina tuttu kepeys ja kuplivuus.

6. Teillä on toisillenne lempinimet.

Usein nimet ovat niin omituisia, ettei niitä voi käyttää julkisesti. On kuitenkin maailman paras tunne, kun Sir Pöhköpöllö tai Sipsihepuli soittaa.

7. Voitte soitella vaikka keskellä yötä. 

Ystävät uskaltavat turvata toisiinsa ilman painavaa tunnetta siitä, että jää toiselle kiitollisuudenvelkaan. Tosiystävä ei muista, kumpi soitti viimeksi aamuyöllä, vaan sen, että toinen vastasi.

8. Uskallatte sanoa toisillenne ei.

Ripustautuminen ja mielistely ovat myrkkyä kestävälle ystävyydelle. Kummallakin on oltava omaa tilaa ja vapaus kieltäytyä tai puhua suoraan asioista. Se ei silti tarkoita, että ystävillä olisi oikeus töksäytellä mielipiteitä toistensa ulkonäöstä tai pettää lupaukset.

9. Hyväksytte muutoksen.

Kaikki muuttuvat. Tosiystävä ymmärtää, ettei toinen pysy aina samanlaisena. Mielipiteet ja elämäntilanteet voivat olla jopa vastakkaiset, mutta hän tuntee sielusi. Se jos mikä on pysyvää.

Lue myös

Kommentoi »