Vapaa-aika
Demi

Ihanat sitruunapalat

Ihanat sitruunapalat

Resepti: Trendikkäät leivokset näyttävät upean keltaisilta. Jos pidät makean ja kirpeän yhdistelmästä, rakastut tähän herkkuun.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Lemon Bars eli sitruunapalat

(noin 20 kpl)

Pohja:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 1/4 dl sokeria

ripaus suolaa

Täyte:

5 (luomu)munaa

6 dl tomusokeria

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl maissitärkkelystä, kuten Maizenaa

2 dl sitruunamehua (4–5 sitruunaa)

Koristeluun:

tomusokeria

1. Kuutioi voi ja laita se kulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja ripaus suolaa.

2. Nypi taikinaa sormilla, kunnes se muistuttaa kosteaa hiekkaa ja voi on sekoittunut taikinaan. Tee

siitä pallo ja koveta sitä jääkaapissa 15 minuuttia.

3. Vuoraa leivinpaperilla lasagnevuoka tai muu vuoka, joka on mitoiltaan noin 18 x 24 cm. Painele

taikina ohuelti vuoan pohjalle ja noin 1 cm korkeudelta reunoille.

4. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea.

5. Valmista täyte. Purista sitruunoista mehu. Sekoita munat, sokeri, jauhot ja maissitärkkelys. Lisää

sitruunamehu ja sekoita varovaisesti tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

6. Paista 175 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä.

Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua ja leikkaa paloiksi.

Vinkki: Voit koristella palat leivinpaperin avulla. Piirrä leivinpaperiin haluamiasi kuvioita, kuten salmiakkeja, sydämiä tai tähtiä. Leikkaa kuviot pois ja aseta paperi piirakan pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria ja poista paperi varovasti.

Kokeile myös näitä reseptejä:

Täydellinen suklaakakku

Rapea banaani-pähkinäcrumble

Helpot browniet

Mehevä red velvet -kakku

Julkaistu: 2.4.2015