Demi

Hyvästi WhatsApp! Nämä sovellukset ovat uudet suosikkisi

Hyvästi WhatsApp! Nämä sovellukset ovat uudet suosikkisi
Kokosimme kolme pikaviestisovellusta, jotka ovat pian kaikkien kavereidesi puhelimissa.
Julkaistu: 23.3.2016

KakaoTalk

Etelä-Koreassa supersuosittu pikaviestisovellus KakaoTalk ilmestyi jo vuonna 2010, mutta nyt suosio on toden teolla kasvamassa myös Aasian ulkopuolella. Sovelluksella voi paitsi soittaa ja tekstata ilmaiseksi, myös lähettää esimerkiksi kuvia, videoita, ääntä, tarroja ja oman sijainnin. Sovellus on kätevä tapa pitää yhteyttä koko kaveriporukkaan, koska sen kautta voi soittaa ryhmäpuheluita, järjestää gallupeja ja lisätä yhteisiä tapahtumia. 

Line

Japanilaista Line-pikaviestisovellusta on povattu jo pitkään WhatsAppin seuraajaksi. Ilmaisten viestien ja puheluiden lisäksi Line on suosittu suloisten ja hassujen tarrojen ja pelivalikoiman ansiosta. Japaniin on avattu jopa kauppa, jossa myydään söpöihin tarroihin liittyviä tuotteita.

Telegram

Venäjällä kehitettyä Telegram-pikaviestisovellusta on kutsuttu nopeammaksi ja turvallisemmaksi versioksi WhatsAppista. Puhelut ja viestit ovat ilmaisia, ja lisäksi sovelluksen kautta voi lähettää erilaisia tiedostotyyppejä. Telegramin erikoisuutena on salaiset chatit: keskustelijat voivat määritellä, kuinka kauan viestit säilyvät samaan tyyliin kuin Snapchatissa.

Vastaukset on kerätty Demin sometutkimuksesta. Demi toteutti alkuvuonna 2016 tutkimuksen, jossa Demin 12-19-vuotiailta lukijoilta kysyttiin, miten ja missä he käyttävät sosiaalista mediaa. 

Lue myös nämä jutut:

Kommentoi »