Valkosuklaafudge
500 g valkosuklaata, esimerkiksi sitruunanmakuista
1 prk (390 g) kondensoitua maitoa
2 rkl voita
pinkkiä tai punaista elintarvike-väriä (pastaväriä tai jauheväriä)
Tee näin
1. Vuoraa noin 20 cm x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
2. Paloittele valkosuklaa pinnoitettuun kattilaan. Lisää kondensoitu maito ja voi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä.
3. Kaada noin 1 dl seoksesta kulhoon ja värjää se voimakkaan pinkiksi elintarvikevärillä.
4. Kaada puolet vaaleasta seoksesta vuokaan. Valuta pinnalle puolet pinkistä seoksesta raidoiksi. Kaada vuokaan loput valkoisesta seoksesta ja valuta päälle loput pinkistä seoksesta sinne tänne raidoiksi. Pyörittele puutikkua tai lusikan vartta pystyssä seoksessa niin, että vaalea ja punainen väri sekoittuvat hieman. Varo sekoittamasta liikaa.
5. Nosta fudge jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
6. Ota levystä kuvioita kuumaan veteen kastetulla sydänpiparimuotilla tai leikkaa se neliöiksi. Säilytä palat ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.