Demi

Hurmaava valkosuklaafudge



Hurmaava valkosuklaafudge

Resepti: Pehmeä toffee sulaa suussa ja on parhaimmillaan jaettuna ystävän tai kullan kanssa. Kaunis marmoroitu pinta tekee valkosuklaafudgesta myös täydellisen lahjan.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Valkosuklaafudge

500 g valkosuklaata, esimerkiksi sitruunanmakuista

1 prk (390 g) kondensoitua maitoa

2 rkl voita

pinkkiä tai punaista elintarvike-väriä (pastaväriä tai jauheväriä)

Tee näin

1. Vuoraa noin 20 cm x 20 cm ko­koinen vuoka leivinpaperilla.

2. Paloittele valkosuklaa pinnoitet­tuun kattilaan. Lisää kondensoi­tu maito ja voi. Kuumenna seos­ta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä.

3. Kaada noin 1 dl seoksesta kul­hoon ja värjää se voimakkaan pinkiksi elintarvikevärillä.

4. Kaada puolet vaaleasta seoksesta vuokaan. Valuta pin­nalle puolet pinkistä seoksesta raidoiksi. Kaada vuokaan loput valkoisesta seoksesta ja valuta päälle loput pinkistä seoksesta sinne tänne raidoiksi. Pyörittele puutikkua tai lusikan vartta pys­tyssä seoksessa niin, että vaalea ja punainen väri sekoittuvat hie­man. Varo sekoittamasta liikaa.

5. Nosta fudge jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunnik­si, mielellään yön yli.

6. Ota levystä kuvioita kuumaan veteen kastetulla sydänpipari­muotilla tai leikkaa se neliöiksi. Säilytä palat ilmatiiviissä rasias­sa jääkaapissa.

Kokeile myös

Julkaistu: 22.1.2016