Demi

Hunajainen naamio kirkastaa hiuksesi

Hunajainen naamio kirkastaa hiuksesi
Tee itse: Hunaja ja kaneli hemmottelevat hiuksia.
Julkaistu: 21.10.2016

Hunaja kirkastaa hiuksia, sillä se sisäl­tää luontaisesti glukoosioksidaasientsyy­miä, joka vapauttaa hitaasti vetyperoksi­dia. Sitä on eniten käsittelemättömässä raakahunajassa, jota saa luontaistuote­kaupoista. Markettihunaja kelpaa kuitenkin mainiosti naamioon, sillä raakahunaja on sitä selvästi kalliimpaa, ja vetyperoksidin määrä on raa­kahunajassakin hyvin pieni. Naamion vaikutus on joka ta­pauksessa lievä.

Myös kanelilla sanotaan olevan hiuksia kirkastavia omi­naisuuksia. Kaneli-hunajanaa­mio on täydellinen hemmotte­lu, jos haluat kirkastaa vaaleaa tukkaa. Hiuksesi jäävät ihanan pehmeiksi, sillä hunaja ja koo­kosöljy hoitavat kuivia latvoja.

Tarvitset:

1/2 dl kookosöljyä

1/2 dl hunajaa

5 rkl kanelia

sekoitusastia

suihkumyssy

Valmistus:

1. Mittaa kookosöljy sekoitusastiaan ja anna sen pehmetä hetki auringonpaisteessa tai 5–10 sekuntia mikrossa.

2. Lisää joukkoon hunaja ja kaneli ja sekoita. Anna hoitoaineen tekeytyä 15 minuuttia.

Käytä näin:

1. Levitä naamio pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin.

2. Kiedo hiukset päälaelle ja peitä ne suihkumyssyllä tai pyyhkeellä.

3. Anna vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. Parhaan tuloksen saat, kun heittäydyt pariksi tunniksi lempisarjasi tai kirjan pariin. Pese hiukset lopuksi miedolla sampoolla ja käytä tarvittaessa vielä tavallista hoitoainetta.

Vinkki! Jos olet allerginen kanelille, kokeile hienoksi jauhettua kardemummaa, jolla on samanlaiset kirkastavat ominaisuudet kuin kanelilla.

Lue myös

Kommentoi »