Demi

Hiustesi uusi paras kaveri! Kokeile superhelppoa sokerikuorintaa päänahalle

Hiustesi uusi paras kaveri! Kokeile superhelppoa sokerikuorintaa päänahalle
Lusikallinen sokeria sampoon seassa puhdistaa päänahan hellävaraisesti.
Julkaistu: 23.3.2017

Ihotautilääkäri Francesca Fusco neuvoo New York Times -lehden jutussa kokeilemaan päänahan helppoa ja hellävaraista kuorintaa sokerin avulla. Mikä parasta, kuorinta onnistuu superhelposti eikä sitä varten tarvitse tuhlata erilliseen tuotteeseen. Tätä on kokeiltava!

Miksi kuoria päänahkaa? Fuscon mukaan päänahkaa on hyvä puhdistaa ja kuoria aivan kuten muutakin ihoa. Kuoriminen syväpuhdistaa, karkottaa kuolleet ihosolut ja auttaa kosteutta imeytymään, mikä voi auttaa päänahkan kutinaan ja hilseilyyn. 

Näin homma toimii: Tarvitset vain sampoota ja 1 rkl sokeria. Kun olet kastellut hiukset, lisää sokeri sampoon joukkoon. Hiero seos päänahkaan sormilla pyöritellen ja huuhtele aivan kuten normaalisti, kun peset hiukset. Kuorinnan jälkeen käytä normaalisti hoitoainetta.

Miltä kuorinta tuntuu: Sokeri kuorii ihoa hellästi ja huuhtoutuu hiuksista helposti.

Kuorinnan jälkeen kuivanneet hiukset tuntuvat kepeämmiltä kuin yleensä. Päänahka ei kutise, ja tuntuu kuin hiukset rasvoittuisivat tavallista hitaammin.

Kuorinnan voi toistaa noin 3-5 pesukerran välein. Jos kuorii turhan usein, homma voi häiritä ihon ja hiusten luonnollista kosteustasapainoa.

Vinkki: Sokeri toimii myös kasvojen tai vartalon kuorinnassa. Lisää sitä esimerkiksi kasvojenpuhdistusaineen tai suihkugeelin joukkoon, hiero hellästi iholle ja huuhtele.

Lue myös: 

Kommentoi »