Demi

Herkulliset karamelliomenat

Herkulliset karamelliomenat
Resepti: Dippaa omenat suolattuun kinuskikastikkeeseen, koristele esimerkiksi suklaalla, karkilla ja pähkinöillä ja löydä uusi ihastus.
Julkaistu: 23.9.2015

Karamelliomenat eli candy apples

noin 8 (kotimaista) omenaa

puisia jäätelötikkuja tai grillitikkuja

puolitettuina

Suolainen kinuskikastike:

4 dl fariinisokeria

1 ½ dl vaaleaa siirappia

1 ½ dl kuohukermaa

ripaus suolaa

Koristeeksi esimerkiksi:

sulatettua suklaata

karkkeja tai karkkirouhetta

pähkinä- tai mantelirouhetta

nonparelleja

kookoshiutaleita

1. Huuhtele ja kuivaa omenat. Poista niiden kannat (puiset tiukut) ja työnnä jäätelö- tai grillitikut tukevasti omeniin.

2. Kuumenna kattilassa keskilämmöllä fariinisokeri, siirappi ja kerma. Keitä kinuskia noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kylmään veteen tiputettu kinuskipisara jähmettyy kiinteäksi palloksi, jota voit muotoilla sormilla. Jos pisara hajoaa veteen, jatka keittämistä.

3. Sekoita suola kinuskin joukkoon. Ota kattila liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä ja sakeutua noin 5 minuuttia. Laita odotellessa haluamasi koristeet pieniin kulhoihin.

4. Dippaa omenat yksi kerrallaan kinuskiin tai nostele kuorrutusta omenoille lusikalla. Anna ylimääräisen kinuskin valua pois ja laita omenat jähmettymään leivinpaperin päälle.

5. Kun kinuski on hieman jähmettynyt, dippaa omenat haluamissasi koristeissa, kuten sulatetussa suklaassa ja pähkinä- tai karkkirouheessa.

Bongaa lisää ideoita omenien koristeluun:

Testaa myös näitä helppoja herkkureseptejä:

Kokeilitko Demin reseptiä? Tägää kuvasi #demiherkku!

Kommentoi »