Demi

Helppo piknikki

Helppo piknikki
Viiden askeleen muistilista tyylikkäälle piknikille. Näin keräät tarvikkeet ja eväät helposti kasaan.
Julkaistu: 14.8.2015

1. Pikaohje.

Tee näin: Yksi tuo viltin, toinen sipsejä ja kolmas limua. Musiikki kruunaa piknikin.

2. Tee eväät ja juomat valmiiksi.

Jos haluat panostaa eväisiin, suunnittele ja tee ne jo edellisenä iltana: Valmista smoothiet kannellisiin pestyihin lasipurkkeihin. Irrota tiskiaineella etiketit pois tyhjistä lasisista säilyke- tai hillopurkeista. Juomat pysyvät parhaiten pystyssä, kun laitat korin pohjalle tarjottimen.

Laita eväät kylmään jo edellisenä iltana ja juomat pakkaseen puoleksi tunniksi ennen lähtöä, jotta ne pysyvät raikkaina mahdollisimman pitkään.

3. Muista astiat, ruokailuvälineet ja viltti.

Luontoa säästävä vaihtoehto on tuoda kotoa mukaan kevyet muoviastiat, jotka voi kuljettaa kotiin tiskattavaksi. Toinen vaihtoehto ovat kauniit kertakäyttöastiat. Älä unohda, servettejä ja aterimia. Kauniita kertakäyttöastioita saa esimerkiksi Tigerista, H&M Homesta, Granitista ja Indiskasta. Yksi terävä veitsi voi olla tarpeen, jos haluat pilkkoa paikan päällä hedelmiä tai vihanneksia.

Muista myös tarpeeksi iso viltti. Jos nurmikko on kostea, leikkaa kotona jätesäkki kyljestä auki ja levitä se viltin alle suojaksi. Joissakin kaupoissa myydään kosteussuojattuja vilttejä.

4. Valitse paikka fiiliksen mukaan.

Näköalapaikka. Seudun korkein kallio tai kukkula tarjoaa ihanan näköalan ja usein myös rauhaa jutusteluun. Nappaa samalla upeat kuvat Instagramiin.

Ranta. Veden äärellä tunnelma on aina taattu, ja sinne hakeutuu usein muitakin. Jos haluat, ettei hiekka narsku hampaissa, levitä viltti laiturille tai nurmikolle.

Huono sää ei pääse pilaamaan piknikiä, kun mietitte jo etukäteen, kenen kuistille tai olohuoneeseen piknikki levitetään sateen tai liian kylmän ilman yllättäessä.

5. Kerää roskat.

Kotiinlähtöä helpottaa, kun pakkaat mukaan kolme roskapussia, joihin voitte lopuksi lajitella jätteet ja viedä ne kotiin. Silloin ei haittaa, vaikka puiston roskis olisi jo täynnä.

Kommentoi »