Demi

Helpot Nutella-leivät – kokeile neljää yllättävää täytettä



Helpot Nutella-leivät – kokeile neljää yllättävää täytettä

Resepti: Herkulliset täytteet taikovat paahtoleivästä jälkkärin, joka hurmaa vieraasi kesän juhlissa, sopii evääksi rannalle tai piristää laiskoja sunnuntaiaamuja.
Teksti Nina Karlsson
Kuvat Nina Karlsson

Leivosleivät

(10 kpl)

10 vehnäpaahtoleipää

2 dl kuohukermaa

250 g mascarpone-juustoa

4 tl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

1 prk ananasmurskaa

Nutella-levitettä

Pinnalle:

1 banaani, 2 kiiviä, 4–5 mansikkaa

(sitruunamehua)

2 rkl pistaasipähkinöitä

pieniä nonparelleja

Tee näin:

1. Valmista levitteet: Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja mausta sokerilla. Jaa vaahto kahteen kulhoon.

2. Sekoita ensimmäiseen vaahtoon siivilässä valutettu ananasmurska. Mausta toinen vaahto vaniljasokerilla. Laita molemmat kulhot jääkaappiin.

3. Leikkaa leivistä reunat ja asettele leivät tarjoiluvadille.

4. Leikkaa banaanista, kiivistä ja mansikoista ohuita siivuja.

5. Pyörittele banaaniviipaleet sitruuna­mehussa, jotta ne eivät tummu.

6. Kuori pistaasipähkinät ja murskaa ne veitsellä.

7. Kokoa leivät vaikka näin:

☑ Nutellaa, banaania ja pähkinärouhetta.

☑ Nutellaa ja nonparelleja.

☑ Vaniljavaahtoa ja mansikoita.

☑ Ananasvaahtoa ja kiiviä.

Vinkki! Jos haluat pakata leipiä mukaan piknikille tai rannalle, aseta toinen täytteellä sivelty leipäpala kanneksi.

Kokeile myös

Julkaistu: 21.6.2016