Demi

Helpot browniet



Helpot browniet

Resepti: Näissä tajuttoman hyvissä suklaabrownieissa ei pihistellä täytteissä.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen

Taikina (10 palaa)

  • 100 g voita
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/4 dl vehnäjauhoa

Lisäksi:

  • 1 pss pehmeitä toffeekarkkeja, kuten Omareja
  • noin 2 dl pähkinöitä
  • 100 g tummaa leivontasuklaata rouhittuna
  1. Tee ensin taikina. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt voi ja kaakaojauhe. Vatkaa erikseen kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakao-voiseos.
  2. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä pähkinät leikkuulaudalle ja rouhi ne sahalaitaisella veitsellä suuriksi muruiksi. Kääntele rouhe taikinan joukkoon.
  3. Kaavi vähän yli puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm) ja tasoita pinta. Ripottele päälle rouhittu suklaa. Painele taikinaan paperista käärityt toffeet. Lisää päälle loput taikinasta lusikalla.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja keskikohta vielä pehmeä.
  5. Anna brownielevyn jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Julkaistu: 28.3.2013