Suklaamurukeksit
(noin 12–14 keksiä)
125 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
Lisäksi:
noin 2 dl suklaalevitettä (esimerkiksi Nutella)
noin 2 dl valkoisia minivaahtokarkkeja
1. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
2. Sekoita pehmeä (ei sula) voi ja sokeri hyvin sekaisin.
3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa.
4. Lisää kananmuna ja kuivat aineet voin ja sokerin sekaan. Sekoita. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
5. Pyörittele taikinasta käsin leivinpaperilla peitetylle pellille noin golfpallon kokoisia palloja. Litistä hieman.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.
7. Kokoa hampaat: Leikkaa keksit veitsellä varovasti puoliksi. Levitä toisen puolikkaan pinnalle ohut kerros suklaalevitettä ja asettele kaarevalle reunalle minivaahtokarkkeja hampaiksi. Voitele toisen keksipuolikkaan leivinpaperia vasten ollut puoli suklaalevitteellä ja nosta se hampaiden päälle suklaapuoli alaspäin.