Demi

Haluaisitko tatuoinnin? Mieti vielä

Haluaisitko tatuoinnin? Mieti vielä
Tatuointi on ihana, kunnes siihen kyllästyy. Toimittaja Sisko Savonlahti tajusi tämän liian myöhään. Lue, mitä kannattaa pohtia ennen kuin menee tatuointineulan alle.
Julkaistu: 20.11.2015

"Ehkä poistan muutkin tatuointini. Mutta laserkäsittely sattuu", näyttelijä Megan Fox kertoi vuonna 2013 Amica-lehdelle. Hänen käsivartensa Marilyn Monroe -tatuoinnin poistamisoperaatio oli tuolloin kesken.

En voinut olla hymyilemättä kivusta huolimatta. Mies kuljetti neulaa ihollani. Kun kävelin ulos tatuointiliikkeestä kelmunpala olkapääni suojana, olin täynnä riemua: tämä kielikurssi Lontoossa ei unohtuisi koskaan!

Olin tutustunut matkalla kaksi vuotta minua vanhempiin tyttöihin. Kun kaksikko sanoi, että eiköhän mennä ottamaan tatuoinnit, vastasin, että mennään ihmeessä. En malttanut odottaa, että aloitan yhdeksännen luokan hihattomassa paidassa. Luokkakavereillani ei ollut tatuointeja.

Olkapäähäni piirtyi päivänkakkara. Olen nyt elänyt sen kanssa 18 vuotta. Kukka on vino ja haalistunut. En onneksi katso paljasta olkapäätäni usein.

Palasin parikymppisenä tatuointineulan alle. Inspiroiduin idolini Amy Winehousen tatuoidusta tyylistä. Kukaan tai mikään ei voinut estää minua, kuten ei 14-vuotiaana Englannissakaan. Tuntui hienolta tehdä niin pysyvä päätös itsenäisesti.

Kaipasin jotain muistuttamaan minua siitä, mitä haluan ja mitä en halua elämältäni. Tatuoija kysyi, miksi haluan iholleni juuri tekstin ”Oh well”. Sanoin, etten halua puhua siitä, koska selitys on henkilökohtainen. En tajunnut, että tekstin merkitystä tivattaisiin minulta uudelleen ja uudelleen.

Valitsin paikaksi vasemman ranteeni, jotta voin halutessani peittää tekstin kellolla. Jo vuoden päästä teinkin niin lähes päivittäin. En jaksanut enää selittää yhdellekään ihmiselle, mitä ajattelin vuonna 2009.

Tatuoidut tekstit alkavat pian näyttää vanhanaikaisilta, kuten aikoinaan monien iholle kaiverretut piikkilangat ja tribaalit. Pelkään, että ottohetkellä minulle tärkeät sanat ranteessani ovat muiden silmissä jo pelkkä muotioikku.

En silti kadu mitään. Elämän kuuluu jättää jälkiä. Jonain päivänä tekstitatuointini ja tarina sen takana naurattanee minua kuin vino kukka olkapäässäni. Sitä ennen ehdin vielä huokaista syvään ja kiinnittää rannekelloni monta kertaa.

Sisko Savonlahti

Jos haluat tatuoinnin, mieti näitä asioita:

Et voi tietää, mistä tyyleistä vielä innostut

Ehkä joskus haluat pukeutua pelkistetysti ja pelkkä printti paidassa ärsyttää sinua.

Muista, että supertähdet ovat oma heimonsa

Heillä on rahaa poistaa tatuointi laserilla. Esimerkiksi Megan Fox poisti Marilyn Monroe -tatuointinsa, koska ei enää ihaile tähden epätasapainoista elämää. Jos inspiroidut vaikka Rita Oran tyylistä, älä marssi tatuointiliikkeeseen vaan kokeile ennemmin hänen meikkiään tai kampaustaan.

Harkitse paikkaa tarkkaan

Ihmiset huomaavat tatuoinnin näkyvällä paikalla ja haluavat keskustella siihen liittyvistä ajatuksistasi. Ikuisesti.

Lue lisää:

Kommentoi »