Demi

Grillattu kasviskebab

Grillattu kasviskebab

Resepti: Kasviskebab yhdistää hampurilaisen ja pitaleivän parhaat puolet. Maut tulevat Välimeren rannalta Kreikasta.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Grillattu kasviskebab (neljälle)

  • 4 pitaleipää
  • 1 munakoiso
  • 2 isoa tomaattia
  • 2 isoa punasipulia
  • 1 paketti halloumia
  • 1 purkki valmista basilika-tomaattipastakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku basilikaa
  • Ripaus suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää

1. Sekoita mausteet tomaattikastikkeeseen. Leikkaa munakoisosta, tomaatista ja punasipulista noin kolmen sentin paksuiset viipaleet. Leikkaa juusto sormen paksuisiin viipaleisiin.

2. Grillaa ensin vihanneksia parilan päällä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sitten pilkottu juusto parilalle. Paista molemmin puolin, kunnes täytteet ovat kauniin ruskeita. Voit myös lämmittää vihannekset ja juuston paistinpannulla grillin sijaan.

3. Upota pitaleivät hetkeksi kylmään veteen ­ja grillaa ne kauniin värisiksi.

4. Saat kauniin annoksen, kun asetat alimmaiseksi pitaleivän ja lusikoit sille tomaattikastiketta. Kokoa päälle munakoiso, tomaatti, sipuli ja juusto. Koristele basilikanlehdillä. Voit myös aukaista pitaleivän ja täyttää sen tavalliseen tapaan.

Julkaistu: 21.6.2013