Demi

Euroviisujen tärpit − katso nämä videot

Euroviisujen tärpit − katso nämä videot
Viihdeuutinen: Euroviisut huipentuvat lauantaina järjestettävään finaaliin. Listasimme illan kiinnostavimmat kappaleet ja esiintyjät.
Julkaistu: 9.5.2014
Softengine lunasti finaalipaikan toisessa semifinaalissa torstaina.
Euroviisut järjestetään 59. kerran, ja niihin osallistuu 37 maata. Finaaliin pääsi 26 edustajaa. Euroviisut ovat tänä vuonna Tanskassa Kööpenhaminassa, joka on isännöinyt viisuja kahdesti aiemminkin. Lauantain finaali esitetään TV2:lla ja Yle Areenassa klo 22.

Ennakkosuosikki

Armenia: Aram MP3 – Not alone
Aram MP3 on kotimaassaan tunnettu myös koomikkona. Sanotaan, että laulaja on loistava showmies, eikä ole koskaan varmaa, mitä odottaa häneltä. Hänen euroviisukappaleellaan on yli kolme miljoonaa katselukertaa YouTubessa.
Armenia on voittajaksi ennustettu.

 

Kohutuimmat esiintyjät

Itävalta: Conchita Wurst – Rise like a phoenix
Itävallan parrakas nainen on oikealta nimeltään Tom Neuwirth ja hän on 26-vuotias mies. Conchita Wurst on hänen alter egonsa. Esiintyjän päätöstä jättää naishahmolle parta on kummasteltu. Laulaja itse sanoo, että parta on osa hahmoa. Hänestä kukaan ei voi määritellä, mikä on normaalia ja mikä ei.
Itävallan Conchita Wurst ihastuttaa ja vihastuttaa.
Puola: Donatan & Cleo – My Słowianie/We Are Slavic
Puolan kaksikko Donatan ja Cleo yhdistelee kappaleessaan perinteistä puolalaista musiikkia ja modernia hiphopia. Kappale on kotimaassaan ollut menestynyt radiohitti. Musiikkivideolla tanssii perinteisiin kansallispukuisin sonnustautuneita naisia, joiden anteliaan kaula-aukot ovat herättäneet kohua.
Puola paljastaa videollaan avoimia kaula-aukkoja.

 

Kuumin laulaja

Kreikka: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise up
Freaky Fortune on kahden 23-vuotiaan kaverin yhtye. Euroviisuihin Nikolas Raptakis ja Theofilos Pouzbouris yhdistivät voimansa 19-vuotiaan räppäri RiskyKiddin kanssa. Kolmikko on itse tehnyt euroviisukappaleensa. Freaky Fortune on myös tehnyt mahtavan coverin Katy Perryn Part of me -kappaleesta.
Kreikan suklaasilmät saavat jalat veteliksi.

 

X-Factorista ponnistaneet

Tanska: Basim – Cliché Love Song
Tanskan esiintyjä on 21-vuotias Basim, jota on kutsuttu Tanskan Bruno Marsiksi. Laulaja osallistui X-Factoriin 15-vuotiaana. Hän tuli kilpailussa neljänneksi. Vuotta myöhemmin hän oli mukana Tankan versiossa Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa.
Tanskan Bruno Mars hurmaa kliseisellä rakkauslaululla.
Espanja: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain
Ruth Lorenzo alkoi opiskella oopperaa 12-vuotiaana. Hän osallistui Britannian X-Factoriin vuonna 2008 ja sijoittui viidenneksi. Lorenzo laulaa kappaleessaan sekä espanjaksi että englanniksi. Espanjan laulaja on automaattisesti lauantain finaalissa. Muut vasta finaalissa esiintyvät maat ovat Ranska, Saksa, Italia, Tanska ja Iso-Britannia.
Koskettava kappale espanjalaiselta kaunottarelta.

 

Hyvän fiiliksen kappaleet

Islanti: Pollapönk – No prejudice
Islantilainen neljän hengen yhtye haluaa musiikillaan poistaa ennakkoluuloja. Kaksi yhtyeen jäsenistä on opettajia. He ovatkin sanoneet tahtovansa tehdä musiikkia, joka on sekä aikuisten että lapsien makuun.
Islannin Pollapönk hymyilyttää.
Ranska: Twin Twin – Moustache
Yhtyeeseen kuuluvat Patrick Biyik ja kaksoisveljet Lorent ja François Ardouvin. Yhtye on tunnettu rempseästä elämänasenteestaan: sen jäsenet elävät hetkessä ja ottavat ilon irti elämästä. Tyyli on bändille tärkeä, ja heillä on ollut stylisti mukana yhtyeen synnystä asti. Twin Twin on yksi harvoista yhtyeistä, jotka laulavat omalla äidinkielellään Euroviisuissa.
Ranskan viiksibiisi hihityttää.

 

Tiesitkö?

  • Suomi voitti Euroviisut vuonna 2006. Silloin Suomea edusti Lordi, joka voitti viisut 292 pisteellä. Korkeammat pisteet ovat saaneet vain Norjan Alexander Rybak ja Ruotsin Loreen.
  • Euroviisuja katsoo vuosittain noin 125 miljoonaa ihmistä.
  • Norja on tullut Euroviisuissa viimeiseksi kymmenen kertaa ja voittanut kolme kertaa – viimeksi vuonna 2009.
  • Irlanti on voittanut Euroviisut viisi kertaa.
  • Euroviisuihin on osallistunut parhaimmillaan 43 maata.
  • ABBA on kaikkien aikojen menestynein euroviisuvoittaja. ABBA voitti vuonna 1974.
Hauska euroviisutesti kertoo, mikä euroviisuyhtye sinä olisit. Testin voi tehdä joko vain Suomen edustajista tai seuloa oma yhtye kaikista euroviisuedustajista kautta aikojen.
Euroviisut löytyvät sosiaalisesta mediasta kätevästi muun muassa hashtageilla #JoinUs ja #euroviisut.
Kommentoi »