Demi

Etkö saanut kesätöitä? Mahtavaa! Nyt sinulla on aikaa tehdä nämä asiat

Etkö saanut kesätöitä? Mahtavaa! Nyt sinulla on aikaa tehdä nämä asiat
Perusta yritys tai opiskele uusi kieli. Kesälomalla voi tehdä kaikenlaista hyödyllistä ja hauskaa, vaikka kesätyöpaikka jäikin nappaamatta.
Julkaistu: 23.5.2016

Emma Watson tekee leffojen ohella vapaaehtoistyötä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Kuvassa hän keskustelee YK:n naisjärjestön johtajan Phumzile Mlambo-Ngcukan kanssa.

 

1. Ryhdy yrittäjäksi

Oletko taitava käsitöissä tai sujuuko sinulta halonhakkuu? Muuta taitosi rahaksi perustamalla yritys. Yrityksen idea voi olla aivan yksinkertainen, kuten lastenvahtipalvelu, leipomusten myynti tai naapuruston ruohon leikkaaminen. Vaikka yritys ei tuottaisikaan paljon rahaa, saat arvokasta työkokemusta ja mahdollisia suosittelijoita seuraavaan työnhakuun. Apua yrityksen perustamiseen saa esimerkiksi 4H-yhdistyksiltä tai Nuori Yrittäjyys –sivustolta.  Hyödynnä myös lähipiirisi yrittäjät ja kysele heiltä neuvoja!

 

2. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Monet järjestöt tarvitsevat vapaaehtoisia pyörittämään toimintaansa. Kannattaa miettiä, keiden asiaa haluaisit erityisesti auttaa, sillä vapaaehtoistyössä motivaatio on tärkeää.

Esimerkiksi Punaisen ristin kautta voit ryhtyä ystäväksi vammaiselle, maahanmuuttajalle tai vanhukselle.  Paikallisista palvelutaloista voi tiedustella suoraan, tarvitsisivatko niissä asuvat vanhukset seuraa. Myös seurakunnilla on paljon vapaaehtoistyömahdollisuuksia

Voit hakea myös talkootyöläiseksi festareille. Parasta on, että vapaa-ajalla pääset nauttimaan tapahtumasta ilmaiseksi. Vanhempien suostumuksella ala-ikäiseksi talkoolaiseksi voi hakea ainakin Provinssiin, Summer Upiin, Tikkurila Festivaaleille, Ilosaarirockiin, Qstockiin, Kuopio Rockiin, Weekendiin ja Jurassicrockiin. 

3. Opiskele uutta

Haluaisitko opiskella jotain uutta? Netistä löytyy paljon itseopiskelusivustoja. Ylen Oppiminen-sivustolta löytyy materiaalia niin tavallisista oppiaineista kuin elämäntaidoistakin. Jos osaat jo hyvin englantia, voit opiskella uusia kieliä helposti Duolingossa. YouTube on täynnä kaikenlaisia tiede- ja opetusvideoita. Jos koodaamisen oppiminen innostaa, voit aloittaa kesällä suomenkielisen ohjelmoinnin nettikurssin, jossa ei vaadita valmiiksi mitään koodaamistaitoja. 

Jos netissä pyöriminen ei innosta, suuntaa kirjastoon. Voit myös järjestää opintopiirin muiden kesäopiskelusta innostuneiden kavereidesi kanssa.

Teetpä kesällä mitä tahansa, muista jättää aikaa myös rentoutumiselle. Kesällä on erittäin okei vain lomailla, sillä olet raatanut jo koko vuoden koulussa ihan tarpeeksi.

Lue myös:

Kommentoi »