Demi

Espanjalaiset churrot

Espanjalaiset churrot

Resepti: Paista perinteisten munkkien sijaan ihania churroja ja dippaa niitä superhelppoon suklaakastikkeeseen.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Churromunkit

2,5 dl vettä

100 g voita

ripaus suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Uppopaistamiseen:

5–8 dl rypsiöljyä

Pinnalle:

sokeria

kanelia

1. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo, joka irtoaa hyvin kattilan reunoilta. Nosta kattila liedeltä.

2. Vatkaa munia hetki ja kaada ne vähitellen taikinan joukkoon samalla vatkaten.

3. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on teräväsankainen tähtitylla-pursotusterä. Voit käyttää myös paksua muovipussia, josta leikkaat kulman pois.

4. Kuumenna öljy teräskattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja ruskistuu noin puolessa minuutissa. Pidä kansi lähellä. Jos öljy syttyy tuleen, nosta kansi kattilan päälle ja kattila pois liedeltä!

5. Pursota suoraan öljyyn sormenpaksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja. Voit leikata tankoa saksilla. Varo, ettei pursotuspussi koske kuumaan öljyyn.

6. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Sekoita kaneli ja sokeri lautasella ja kääntele churroja seoksessa. Tarjoa lämpimän suklaakastikkeen kanssa.

Suklaakastike

2 dl ruokakermaa

200 g tummaa suklaata

1. Paloittele suklaa ja laita se ja kerma pinnoitettuun kattilaan.

2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja kastike on tasaista. Nosta kastike liedeltä ja kaada kulhoon tai lasiin. Suklaadippi toimii parhaiten lämpimänä.

Kokeile myös näitä herkkuja:

Suolaisen nälkään...

Makeanhimoon...

Julkaistu: 29.4.2015