Demi

Ennakkokuuntelussa Robin

Ennakkokuuntelussa Robin
Demi tapasi Robinin ja kuunteli viisi biisiä laulajan lokakuussa julkaistavalta albumilta. Kyllä, Robin on aikuistunut.
Julkaistu: 5.7.2013

Robin, 14, on osallistunut kolmannen levynsä tekemiseen enemmän kuin kahden edellisen. Kaikkien biisien aiheet ovat lähtöisin laulajalta. Kuulemiemme vielä keskeneräisten kappaleiden perusteella luvassa on tuttua elämänmyönteistä ja tarttuvaa Robinia, mutta entistä aikuismaisempana ja sävykkäämpänä. Robinin madaltunut ääni pääsee oikeuksiinsa monipuolisissa melodioissa. Vaikka biisit ovat yhä simppeleitä, uusi levy kuulostaa mielenkiintoisemmalta ja oivaltavammalta kuin aiemmat yllätyksettömät albumit.

Vastakohtien vetovoimasta kertova Erilaiset on niin aikuismaista Robinia, että biisin voisi kuvitella Antti Tuiskun suuhun. Siinä Robin laulaa ”Oot viilee kun käyn kuumemmin” ja ”Mä oon musta enkeli, oon tai ei sun kanssas”. On hyvä, että Robin tekee pesäeroa edellisiin levyihinsä, mutta kliseinen sanoitus kuulostaa teennäiseltä.

Kappaleessa Tilttaamaan Robin laulaa ihastuksesta: ”Noi sun läpät saa mun aivot heti tilttaamaan, kuka opetti sut silmää tolleen vinkkaamaan.” Hauskan biisin tietokone-efektit hymyilyttävät. Hyväntuulista linjaa jatkavat kesälomarakkaudesta kertova Oikee sekä Onnellinen, jossa Robin söpöilee: ”Meil on tää juttu joka kestää, ja nuoret sydämet jotka tyky-tyky-tykyttää.” Iloiset rallit ovat tarttuvia, mutta mielikuvituksettomia.

Toisiaan muistuttavien ilottelujen lisäksi levyllä on vakavampia lauluja. Rohkaiseva Anonyymit ja nimimerkit kertoo sympaattisesti nettikiusaamisesta. Robinin kitaristinsa Sampan ja Simo Reunamäen kanssa tekemä Ei välii antaa piutpaut vanhempien asettamille paineille. Aiheet istuvat Robinille hyvin.

Robin kuulostaa nyt kansainvälisemmältä ja musiikillisesti tasokkaammalta kuin edellisillä levyillä. Vaikka laulajassa olisi varmasti ainesta persoonallisemman ja kunnianhimoisen musiikin esittämiseen, fanit tuskin pettyvät uuteen levyyn.

Haastattelimme Robinia viimeisenä nauhoituspäivänä ennen laulajan kesälomaa. Robin lappoi spagettia suuhunsa ja kertoi, että unelmoi juuri nyt uuden levyn menestyksestä ja esiintymisestä ulkomailla. Laulaja totesi, että on nyt enemmän sinut julkisuuden kanssa kuin suosion alkumetreillä. - Olen vähän aikuistunut ja kehittynyt ja otan enemmän vastuuta kaikesta. Nyt on tosi hauskaa, Robin hymyili.

Tuleva ysiluokkalainen ei vielä tiennyt mitä tekee peruskoulun jälkeen. Ennen syksyn keikka- ja koerumbaa laulaja nauttii kesästä. - Kannattaa toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla, Robin kiteytti lomavinkkinsä ennen perhepurjehdukselle lähtemistä.

Robinin kolmannen levyn ensimmäinen sinkku julkaistaan elokuussa. Koko levy on kaupoissa 4.10.

Kommentoi »