Don’t Starve

Don’t Starve
Jos metsään haluat mennä nyt
Julkaistu: 9.5.2014

Nuori tiedemies Wilson tekee epäonnisen sopimuksen demonin kanssa ja joutuu keskelle karua luontoa. Pelin alku on silkkaa selviytymistaistelua, sillä pelaajalle ei anneta lainkaan ohjeita. Ympäristöstä on tarkoitus kerätä tarvikkeita, joita yhdistelemällä Wilson voi rakentaa uusia työkaluja, vaatteita ja suojan itselleen. Esimerkiksi pyydystämällä kanin voi saada joko paistin tai uudet rukkaset. Ympäristön tutkailu on pelin parasta antia, koska laaja kenttä on täynnä yllätyksiä. Iso osa ajasta menee kuitenkin perustarpeista huolehtimiseen. Wilson on usein nälkäinen, ja nuotion on oltava valmis, kun pimeä laskeutuu.

Raadollinen peli ei anna armoa, koska se on aloitettava alusta jokaisen kuoleman jälkeen. On tuskallista menettää hartaasti haalitut esineet ja kovalla työllä rakennettu tukikohta. Hengissä selviäminen palkitaan uusilla taidoilla varustetuilla hahmoilla.

Sarjakuvamainen peli muistuttaa Tim Burtonin kauhufantasiaelokuvia. Pelattavaa riittää, ja pelin maailmassa on koukuttavan kiehtova tunnelma.

Pelaajia: 1

Alusta: PlayStation 4, PC, Mac

Hinta: 13,99 €

Klein Entertainment

Kommentoi »