Demi

Donald Trump haluaa, että alaiset "pukeutuvat kuin naiset" – anteeksi mitä?

Donald Trump haluaa, että alaiset "pukeutuvat kuin naiset" – anteeksi mitä?
Tuhannet protestoivat Yhdysvaltain presidentin älyttömiä vaatimuksia vastaan hashtagilla #DressLikeAWoman. Osallistu kampanjaan jakamalla asukuvasi!
Julkaistu: 13.2.2017

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on taas osoittanut, että haluaa pakottaa naiset tietynlaiseen, kivikautiseen muottiin.

Tuoreen äläkän aloitti lähipiiristä tihkunut paljastus. Trump haluaa, että hänen naistyöntekijänsä "pukeutuvat kuin naiset", sanoo presidentin vaalikampanjassa työskennellyt lähde. Alaiset ovat esimerkiksi kokeneet painetta pukeutua mekkoon. Politiikan toimittaja Mike Allen kertoo asiasta Axios-sivustolla.

Mitä ihmettä sitten tarkoittaa pukeutua kuin nainen? Tämän osuvan kysymyksen moni on esittänyt presidentille.

Joihinkin työtehtäviin kuuluu tietenkin tietynlainen pukukoodi, mutta ei ole mitään syytä, että sen pitäisi liittyä sukupuoleen. Esimerkiksi politiikan tehtävissä housupuku ja matalat kengät ovat varmasti yhtä siisti ja hommaan sopiva valinta kuin hame ja korkkarit, sukupuolesta riippumatta.

Vastaisku univormuissa

Trumpin kumma vaatimus poiki hauskan seurauksen. Naiset ympäri maailmaa alkoivat jakaa sosiaalisessa mediassa kuvia itsestään vaikkapa erilaisissa työasuissa. Hashtagilla #DressLikeAWoman poseeraavat Instagramissa ja Twitterissä esimerkiksi lukuisat tutkijat, poliisit, sotilaat, pelastustyöntekijät ja lääkärit työssään.

Hi, my name is Tracy and I am an #actuallivingscientist studying the evolution of #cave spiders. #WomeninScienceDay #DressLikeAWoman pic.twitter.com/LjZNA626jH

— Tracy Audisio (@tracyisneat) 12. helmikuuta 2017

Sanotaan itsestäänselvyys vielä ääneen: Jokainen ihminen pukeutukoon juuri niin kuin haluaa ja omaan elämäntilanteeseen ja työhön sopii, kokee sitten olevansa mitä tahansa sukupuolta. Yhdelle se voi tarkoittaa mekkoa, toiselle farkkuja ja kolmannelle raksahaalareita.

Stereotypiat siitä, miten ihmisten kuuluisi sukupuolensa vuoksi pukeutua tai käyttäytyä, kahlitsevat kaikkia ja ovat täysin turhia. Erityisesti toivoisi, ettei niitä viljelisi toistuvasti ihminen, jolla on maailman vaikutusvaltaisin ammatti.

#DressLikeAWoman Takes a Stand Against Alleged White House Dress Code → https://t.co/GjBnj7wgXo (Images in collage via @KamalaHarris) 🙌 pic.twitter.com/pYkhW8OTmA

— AmyPoehlerSmartGirls (@smrtgrls) 7. helmikuuta 2017

Jaa oma asukuvasi Instagramissa tai Twitterissä hashtageilla #DressLikeAWoman ja #demilehti!

Lue lisää:

Kommentoi »