Chef

Chef
Ruokahalun herättävä road trip.
Julkaistu: 19.12.2014

Chef on koko perheelle sopiva haaveiluleffa. Sen katsottuasi päätät luultavasti opiskella keittiömestariksi ja lähteä kiertämään maailmaa omalla kioskiautollasi. Elokuva toimii oivallisesti myös romanttisena komediana.

Chef kertoo ruokaa rakastavasta keittiömestarista Carl Casperista (Jon Favreau), joka ei saa toteuttaa itseään työssään. Hänen poikansa Percy (suloinen Emjay Anthony) viettäisi isänsä kanssa mielellään enemmän aikaa, mutta työ menee aina hänen edelleen. Välit alkavat lähentyä, kun Percy saa tilaisuuden opettaa isälleen Twitterin käyttöä. Carl ei kuitenkaan hallitse sosiaalista mediaa, ja nolon, YouTubeen kuvatun ammatillisen riidan myötä hän päätyy jättämään työnsä. Onneksi Carlilla on hyvät välit ex-vaimoonsa Ineziin (Sofia Vergara), joka haluaa auttaa lapsensa isää. Perhe lähtee yhdessä Miamiin, missä Carl Casper päättää perustaa oman ravintolan, laadukasta pikaruokaa myyvän kioskiauton El Jefen.

Percy saa hulvattoman road trip -kesäloman isänsä kanssa, kun he ajavat kioskiauton Miamista Californiaan ja pysähtyvät matkalla muun muassa New Orleansiin. Percy hoitelee El Jefen markkinointia Twitterissä ja kasvaa samalla intohimoiseksi ruuanystäväksi. Lähdet teatterista nälkäisenä ja hyväntuulisena. Yksi elokuvan mahtavista puolista on tunnelman täydentävä kuubalainen musiikki.

Leivo itse herkullinan focaccia-leipä

Kommentoi »