Demi

Cheek pelkää pysähtymistä

Cheek pelkää pysähtymistä
Demi tapasi: Cheek kertoo uuden Äärirajoille-biisinsä taustoista ja paljastaa, miksi tauolle jääminen on niin vaikeaa.
Julkaistu: 8.7.2014

Cheek eli Jare Tiihonen on yksi Suomen kiireisimpiä artisteja, mutta hänellä oli aikaa tavata Demin toimittaja Ruisrock-festivaalilla.

Tänä kesänä Cheek vetää 28 keikkaa ympäri Suomea. Turkuun hän tuli Kajaanista, ja lentokone oli myöhässä. Matkalla Ruisrockiin vaikutti, ettei hän ehdi keikalleen ajoissa liikenneruuhkan vuoksi. Turhautunut artisti kysyi kohteliaasti poliiseilta, voisivatko he ottaa hänet kyytiin. Cheek pääsi ajoissa perille poliisiautossa.

Myös viime viikolla julkaistu Äärirajoille-kappale on inspiroitunut räppärin kiireisestä elämäntyylistä.

– Biisi syntyi todella luonnollisesti. Kirjoitin siihen ne fiilikset, joita minulla on pyörinyt mielessä viimeisen vuoden aikana, Cheek sanoo.

– Olen ollut äärirajoilla. Olen tehnyt nyt yli vuoden hommia ihan törkeällä tahdilla. Kovin draivi alkoi viime kesänä, kun tein viitisenkymmentä festarikeikkaa, Kuka muu muka -albumin ja muutaman musiikkivideon. Ajattelin ottaa vuonna 2014 iisimmin ja vetää vähemmän keikkoja.

Toisin kävi. Halu suorittaa ja tehdä asioita, joista pitää, sai Cheekin koettelemaan jaksamisensa rajoja. Räppärin kova työputki huipentuu elokuussa Helsingin olympiastadionille. Keikkojen jälkeen hän jää pitkälle tauolle ensimmäistä kertaa yli 15-vuotisen uransa aikana.  Tauon pituus on vielä auki. Sitä ennen saattaa olla luvassa myös toinen uusi biisi, räppäri vihjaa Islannissa Äärirajoille-musiikkivideon kuvauksissa otetussa Instagram-kuvassa.

– On mielenkiintoista yrittää jarruttaa täydestä vauhdista nollaan. Yritän rauhoittua matkustamalla paljon, olemalla muualla.

Hymyilevä mutta uupuneen oloinen Cheek ei rentoudu muuten kuin ulkomaanmatkoilla.

– Täällä ei ole mahdollista hypätä pois siitä, kuka on. Se on se 24/7 tätä hässäkkää. Jos on aikaa, koetan nukkua pitkään. Yritän ajatella, että on kivaa olla vain.

Muutama matkakohde on jo mielessä, mutta Cheek ei paljasta, minne on menossa.

– Tajusin ensimmäistä reissua suunnitellessa pelkääväni sitä, että minulla on tylsää. Minun on vaikea ajatella, että olisin yli viisi päivää yhdessä paikassa. Olen jossain neljä päivää ja sitten lennän kolmeksi päiväksi toisaalle.

Tajuttuaan tämän Cheek pysähtyi miettimään, miksi ei osaa olla vaikka kuukautta samassa paikassa.

– Se johtuu siitä, että käyn niin kierroksilla. Paikallaan oleminen jännittää minua. Yritän tauon aikana voittaa pelkoni, oppia olemaan iisisti. Olisi kivaa, jos olisi tylsää.

Vähän haastattelun jälkeen Ruisrockin Niittylavalla odottaa valtava yleisö, vaikka pitkä festivaali-ilta on vasta alussa. Kun Cheek nousee lavalle, väsymyksestä ei ole tietoakaan. Hän julistaa aikovansa juhlia tänään. Laulujen sanoja huutavan ja hyppivän yleisön juhlat ovat jo alkaneet.

Cheek lähetti Ruisrockin helteestä terveisiä Demin lukijoille. Katso video Instagramista.

 

Kuka Cheek?

  • Jare Henrik Tiihonen on vuonna 1981 syntynyt räppäri.
  • Hän sai taiteilijanimensä Cheek kouluaikoina pyöreistä poskistaan.
  • Vuonna 2011 Cheek perusti oman levy-yhtiön Liiga Music Oy:n.
  • Vuonna 2013 Cheekin kaksi keikkaa Helsingin jäähallissa myytiin loppuun alle tunnissa. Cheek on ensimmäinen kotimainen sooloartisti, joka on pystynyt tähän.
  • Vuonna 2014 Cheek konsertoi elokuussa kahdesti Helsingin olympiastadionilla. Molemmat keikat myytiin loppuun pikavauhtia. Cheek on ensimmäinen suomalainen artisti, joka pitää oman konsertin stadionilla.

Cheek teki Timantit on ikuisia -videonsa kunnianosoitukseksi James Bondille. Lue, kuinka paljon yhteistä herroilla on.

Kommentoi »