Demi

Cheek hurmaa kuin James Bond

Cheek hurmaa kuin James Bond
Toivejuttu: Suomen tunnetuin räppäri Cheek eli Jare Tiihonen teki Timantit on ikuisia -videonsa kunnianosoitukseksi James Bondille. Selvitimme, kuinka paljon yhteistä heillä on.
Julkaistu: 1.1.2014

Virheetön tyyli

Siististi leikatut hiukset, linjakkaat puvut ja viimeistelty tyyli ovat Bondin tavaramerkkejä. Cheekille tärkein hyvinvointiniksi on salilla käyminen.
– Ei minulla ole mitään kauneudenhoitorutiineja. En ole lähtenyt sellaiseen hömpötykseen mukaan. Mutta kuivasampoosta pidän, koska sillä saa tukan luonnollisen näköiseksi.
Cheek istuu levy-yhtiön sohvalla hillittynä. Jamesbondmainen kohteliaisuus on hänen mukaansa peräisin kotoa. Leveä hymy paljastaa häikäisevän hammasrivin, ja hiukset on kammattu tuttuun tyyliin sivulle. Mustan t-paidan päällä on paksu kaulaketju. Oman vaatetyylin löytäminen on vaatinut aikaa, ja nyt uran alkuaikojen hiphop-tyyli naurattaa.
– Minulla oli valtava vaaleansininen Sean Johnin veluuripuku. Näytin siinä smurffilta. Käytin myös vaaleansinistä lippistä, joka minulla oli Avaimet mun kiesiin -sinkun kannessakin.
Vielä Cheek ei ole ryhtynyt käyttämään pukuja Bondin tyyliin, mutta vanhoista mokista hän on ottanut opikseen.
– Kannattaa valita itselle sopivat jutut kulloisestakin trendistä. Muuten päätyy katsomaan pari vuotta vanhaa kuvaa itsestään ihmetellen, mitä on tapahtunut.

Aina reissussa

Työ salaisena agenttina on vienyt James Bondin Jamaikalta Shanghaihin. Myös Cheek kertoo lähtevänsä matkalle aina kun ehtii. Viimeksi hän on käynyt viikonloppureissulla Milanossa ja Hongkongissa.
– Yritän aina matkustaa paikkaan, jossa en ole aiemmin käynyt. Haluaisin kiertää koko maailman.

Nimi, jonka kaikki tuntevat

James Bondin hahmon luonut kirjailija Ian Fleming halusi valita mahdollisimman tylsän ja neutraalin nimen, joka korostaisi Bondin salamyhkäisyyttä. Nykyisin nimi on silti kaikille tuttu. Cheek eli Jare keksi taiteilijanimen jo uransa alussa räpätessään englanniksi. Hän myöntää, että joskus valinta kaduttaa.
– Nimi ei ole neutraali, kuten James Bondilla. Kymmenen vuotta sitten olisin voinut hyvin vaihtaa nimen, mutta luulin, että se oli myöhäistä, koska kaikki tietävät minut Cheekinä. Nyt ymmärrän, että harva tiesi minua silloin!

Kiehtova glamour-elämä

Sekä James Bond että Cheek pitävät yksityiselämänsä salassa, mutta tiedetään, että molemmilla on hulppea asunto ja hieno auto. Bond ajaa Bentleyllä, Cheek valkoisella Maseratilla.
– Tykkään ajamisesta. Haluan satsata asioihin, joista nautin, kuten hyvään autoon.
Toinen on hyvä ruoka. Cheekille ravintolaillalliset kaveriporukan kanssa ovat tapa rentoutua. James Bond pysyy ikinuorena, koska leffojen näyttelijä vaihtuu säännöllisin väliajoin. Eläkepäivät eivät vielä ole 31-vuotiaalle Cheekillekään ajankohtaisia, mutta hän myöntää miettineensä tulevaa.
– Vitsailimme joskus, että sitten kun lopetan, pitää pestata uusi Cheek. Siis joku nuori jätkä, joka vetää minun biisejäni. Se olisi aika mielenkiintoista!

Kuka Cheek?

  • Jare Henrik Tiihonen on vuonna 1981 syntynyt hiphop-artisti.
  • Cheek sai taiteilijanimensä kouluaikoina pyöreistä poskistaan.
  • Vuonna 2011 Cheek perusti oman levy-yhtiön Liiga Music Oy:n.
  • Vuonna 2013 Cheekin kaksi keikkaa Helsingin jäähallissa myytiin loppuun alle tunnissa. Cheek on ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on pystynyt tähän.
Kommentoi »