Demi

Brooklyn 99 on syksyn hauskin tv-sarja

Brooklyn 99 on syksyn hauskin tv-sarja
Viihdeuutinen: Uusi komediasarja Brooklyn 99 kertoo poliisiaseman arjesta. Näiden syiden takia sinäkin ihastut tv-tulokkaaseen.
Kuvat
Julkaistu: 3.9.2014

Andy Samberg on ihana

Sarjan päähenkilö on nokkela mutta hieman hömelö rikostutkija Jake Peralta, jota näyttelee komediarooleista tuttu Andy Samberg. Mies on aiemmin näytellyt sivuosia esimerkiksi leffoissa Korttelivahdit (2012), Sinun numerosi - Kuinka monta on liian paljon? (2011) ja Naapurit (2014). Huumorintajuaan Andy on esitellyt Saturday Night Lives -ohjelmassa ja Lonely Island -bändissään.
Brooklyn 99 -sarjassa Andy saa vihdoin pääroolin ja osoittaa, että rahkeet riittävät vaikka mihin. Hän heittäytyy rooliinsa ja uskaltaa hölmöillä ilman, että se herättä myötähäpeää. Andy nappasi suorituksestaan myös Golden Globe -palkinnon vuonna 2014.

 

Naisia ei ole unohdettu

Sarjan keskeisissä rooleissa on myös kolme naista, jotka työskentelevät poliisiasemalla. He kaikki ovat lahjakkaita, älykkäitä ja kunnianhimoisia, mutta eivät riitele keskenään tai keskustele jatkuvasti miehistä. Amy Santiago (Melissa Fumero) kilpailee Jaken kanssa siitä, kumpi selvittää enemmän rikoksia, ja vaikka kaksikon välillä on selvästi kemiaa, ei sarja keskity heidän romanssinsa rakentamiseen.
Myös kulttuurieroja ja homoseksuaalisuutta käsitellään raikkaalla ja rakentavalla tavalla. Sarjaa onkin kutsuttu yhdeksi edityksellisimmistä sitcomeista hetkeen.

Aidosti hyväntahtoista huumoria

Brooklyn 99 onnistuu siinä, missä moni muu komediasarja mokaa - se naurattaa olematta ilkeä tai mauton. Ohjelma kumoaa ennakkoluuloja ja ravistelee perinteistä rikossarjan stereotyyppiä. Sarjan hahmot ovat itseironisia ja sympaattisia. Toilailuille nauraa heidän kanssaan eikä lainkaan vahingoniloisesti.
Vaikka sarja on komediaa, on jokaisessa jaksossa myös jokin rikos, jota poliisit selvittävät. Samalla hahmot kehittyvät ja heidän tarinansa syventyy. Tähän sarjaan koukuttuu taatusti alusta loppuun.

Mikä Brooklyn 99?

Kaksi Golden Globe -palkintoa voittanut komediasarja kertoo lahjakkaasta mutta huolettomasta rikostutkijasta Jake Peraltasta (Andy Samberg) ja hänen kollegoistaan kuvitteellisella Brooklynin 99. poliisipiirin alueella New Yorkissa. Sarjan avausjaksossa vitsailustaan tunnettu ja käytännön piloja rakastava Jake joutuu törmäyskurssille uuden ja jäykän ylikomisarion kanssa, joka ei ymmärrä protokollaa kaihtavaa tutkijaansa. Sarja jatkuu Yhdysvalloissa tänä syksynä.
Sarjaa ovat olleet tekemässä Yhdysvaltojen Konttori-sarjan kulisseissa häärinyt Mike Schur ja Parks and Recreation -sarjan entinen käsikirjoittaja-tuottaja Dan Goor.
TV5:lla klo 20.30 keskiviikosta 3.9.2014 alkaen.
Kommentoi »