Demi

Black Veil Bridesin onnen sävelet

Black Veil Bridesin onnen sävelet
Unohda elämäntaito-oppaat. Black Veil Bridesin musiikki antaa voimaa tehdä omaa juttuaan silloinkin kun on vaikeaa. Lyriikoiden sanoma on näkynyt myös laulaja Andy Biersackin elämässä.
Julkaistu: 27.6.2013

Älä mielistele muita

Vaikka ympäristöltä ei heruisi ymmärrystä, sen ei tarvitse latistaa itsetuntoa. Black Veil Bridesin laulaja-sanoittaja Andy Biersack, 23, kehottaa kaikkia olemaan rohkeasti oma itsensä. Youth and whisky -biisissä lauletaan, kuinka kertojasta on tullut vahva kokemansa syrjinnän ja inhoajiensa avulla.

– En koskaan mieltänyt itseäni oudoksi. Ajattelin olevani todella cool, ja muut eivät vain tajunneet sitä. Sen ajatuksen avulla olen päässyt pisteeseen, jossa olen nyt, Andy selittää Examinerin haastattelussa.

Bändin jäseniä arvostellaan mediassa usein tyylittömiksi matkijoiksi Mötley Crüe -vaikutteisen pukeutumistyylin ja meikkaamisen takia.

– Nauran negatiiviselle kritiikille. En siksi, että olisin arvostelun yläpuolella, vaan siksi, että olen ylpeä musiikistani. Jos joku ei arvosta sitä, se on hänen ongelmansa, Andy kertoo Pop Culture Madness -sivuston haastattelussa.

Etsi voimanlähteesi

Välillä tuntuu, että koko maailma on itseä vastaan. Andyn neuvo ahdistavaan tilanteeseen on miettiä, mistä löytyisi oma intohimon kohde.

– Ympäristö lyttää helposti erilaiset nuoret. Se aiheuttaa itsetuhoisuutta. Siinä tilanteessa pitäisi pystyä löytämään oma juttu ja sisäinen voima, jonka avulla jaksaa eteenpäin. Minut pelasti kirjoittaminen, Andy pohtii Shockhoundin haastattelussa.

Black Veil Brides on julkaissut kolme levyä, ensimmäisen vuonna 2010. Andy on sanonut, että bändin ensimmäinen hittikappale Knives and pens kertoo laulajan omasta taistelusta ja itsensä löytämisestä kirjoittamisen avulla. Sanoituksissa kerrotaan, kuinka rokkari lopetti itsensä satuttamisen, kun sai purettua ajatuksensa paperille.

– Jokainen kohtaa vastoinkäymisiä. Niistä pitää vain päästä yli ja nähdä elämän kauniit puolet. Elämästäsi tulee sellainen, millaiseksi haluat sen tehdä.

Älä anna periksi

Black Veil Brides on nyt suosionsa huipulla, mutta matka on ollut kivinen. Vuonna 2006 Andyn kotikaupungissa Cincinnatissa perustetun bändin kokoonpaino on muuttunut monesti, ja Andy on ainut alkuperäisjäsen. Bändin muut jäsenet ovat kitaristi Jake Pitts, 24, basisti Ashley Purdy, 29, rumpali Christian Coma, 28, sekä rytmikitaristi ja taustoja laulava Jeremy “Jinxx” Ferguson, 32.

Andy on selkeästi bändin pomo. Karismaattinen laulaja on äänessä haastatteluissa, ja muut tyytyvät usein nyökyttelemään ja yhtymään Andyn lausuntoihin.

Lukuisia jäsenvaihdoksia on selitetty sillä, että BVB haki pitkään musiikillista tyyliään ja pääsi tavoitteeseensa vasta nykyisellä kokoonpanolla.

Never give in -biisi muistuttaa, että koskaan ei saa antaa periksi. Andy on pitänyt tiukasti kiinni musiikillisesta visiostaan, jonka hän kehitti jo nuorena. Voi olla, että ne bändikaverit, jotka eivät ole täysin jakaneet Andyn näkemystä, ovat vaihtuneet laulajaa enemmän miellyttäviin tyyppeihin.

Andy kertoo tienneensä aina, että hänestä tulee rokkitähti. Laulaja omistautui haaveelleen niin kiihkeästi, että jätti lukion kesken, muutti pienestä kotikaupungistaan Los Angelesiin ja asui siellä ensimmäiset puolitoista vuotta autossaan. Varasuunnitelmaa rokkarin uran tilalle ei ollut.

– Jos en soittaisi bändissä, olisin varmaankin Batman, Andy vitsailee Bryan Starsin haastattelussa.

Yksin ei tarvitse pärjätä

Andy on valtavirrasta poikkeavien nuorten puolella. Hänkin oli koulunsa outolintu.

– Halusin aina esiintyä ja olla luokan pelle, mutta samalla pukeuduin mustaan ja kuuntelin punkia. En sopinut tiettyyn lokeroon, eikä minulla siksi ollut kavereita, Andy kertoo Examiner-sivustolla.

Bändin avulla hän halusi tarjota samassa tilanteessa oleville faneille paikan, jossa jokainen saa olla oma itsensä. BVB Armyksi nimetty tiivis faniyhteisö on juuri sitä.

Yhteisöllisyys näkyy myös biisien sanoituksissa. Monet Black Veil Bridesin laulujen sanat kertovat tavalla tai toisella ystävyydestä. Carolyn-kappaleessa muistutetaan, että myrskynkään keskellä et ole yksin, Saviour-biisissä luvataan olla paikalla, kun tunnet olosi orvoksi.

– Olemme käyneet läpi rankkojakin asioita. Lavalla voimme jakaa kokemuksemme ihmisille, jotka ovat nyt tai joskus olleet samassa tilanteessa, Andy kertoo ­Gigwisen haastattelussa.

Ollakseen osa joukkoa ei tarvitse olla pukeutunut tietyllä tavalla tai omistaa mahdollisimman paljon fanitavaraa.­

– Vastaus yksinäisyyteen ei ole bändimme t-paidan tai levyn ostaminen vaan se, että tulee keikalle ja on näin osa bändin ja fanien yhteisöä.

Black Veil Bridesin keikan uusi päivämäärä on 26. marraskuuta

Lähteet: Bryan Stars -, Gigwise-, Pop Culture Madness - ja Shockhound- kanavien YouTube-haastattelut, examiner.com

Kommentoi »