Demi

Bagelit ja mehevät täytteet

Bagelit ja mehevät täytteet

Resepti: Muhkeat amerikkalaiset bagelit sopivat vaikkapa aamupalaksi. Kokeile myös kolmea maukasta täytettä!
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Bagelit

(8–10 kpl)

Taikina

  • 2,5 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • noin 5,5 dl vehnäjauhoja

Keittovesi

  • 2 l vettä
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl suolaa

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • seesamin- tai unikonsiemeniä

1.  Kuumenna taikinan vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset paitsi jauhot ja sekoita. Lisää jauhoja, kunnes taikina ei tartu käsiin.

2. Vaivaa taikinaa käsin kymmenen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Kohota sitä puoli tuntia.

3. Tee taikinasta tanko ja jaa se 8–10 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kohota niitä 10 minuuttia.

4. Kuumenna keittovesi kattilassa. Lisää veteen suola ja siirappi. Tee pallojen keskelle reikä työntämällä etusormet eri puolilta palloa sen läpi. Laske rinkulat kiehuvaan veteen. Keitä bageleita noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta ja nosta sitten ne reikäkauhalla tai haarukalla pellille.

5. Voitele bagelit kananmunalla ja koristele ne siemenillä. Paista bageleita 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea.

6. Halkaise hieman jäähtyneet bagelit ja täytä ne haluamillasi täytteillä.

3 x täyte

  1. Kylmäsavulohi: Voitele halkaistut bagelit paksusti maustamattomalla tuorejuustolla. Asettele päälle salaattia, kylmäsavulohta, tomaattiviipaleita ja muutama punasipulirengas.
  2. Kalkkuna-juusto: Sivele halkaistuille bageleille margariinia. Asettele päälle salaattia, kalkkunaleikettä, paprikarenkaita ja maustekurkkuja.
  3. Appelsiinimarmeladi: Paahda halkaistun bagelin puolikkaat leivänpaahtimessa. Levitä niille appelsiinimarmeladia.

Vinkki: Demi.fistä löytyy myös muiden amerikkalaisten herkkujen ohjeita. Katso ainakin red velvet cake ja juustokakku New Yorkin tapaan!

Julkaistu: 24.4.2014