Demi

Austin Mahone puhuu rakkaudesta, ystävyydestä ja menestyksestä

Austin Mahone puhuu rakkaudesta, ystävyydestä ja menestyksestä
Toivejuttu: Poptähti Austin Mahone ei ollut heinäkuisessa haastattelussa yhtä avoin kuin faneilleen Twitterissä. Silti hänestä paljastui yhtä sun toista.
Julkaistu: 21.2.2014

Austin Carter Mahone, 17, vaikuttaa varautuneelta. Hän istuu totisena levy-yhtiön pöydän ääressä, vilkuilee ovelle ja vastailee kysymyksiin lyhytsanaisesti. Hänellä ei kuitenkaan ole huono päivä. Tällainen hän vain on useimmissa haastatteluissa: poika, jota kiinnostaa enemmän koripallo, videopelit ja kavereiden kanssa hengailu kuin toimittajan kysymykset.

Sen sijaan fanien seurassa ja lavalla Austin säteilee. Edellisiltana hän soitti kuuden biisin salakeikan tyylikkäässä Cafe de Paris’ssa Piccadilly Circuksen lähellä Lontoossa. Alakerta täyttyi britti-Mahomieista, yläparvi oli varattu median edustajille ja Austinin taustajoukoille.

Parvella istui myös Alex Constancio, 18, joka aiheutti kiljuntaefektin aina fanien huomatessa hänet. Alex on Austinin paras ystävä, jolla on menestystarinassa suuri rooli. Kaksikko kasvoi La Vernian pikkukylässä San Antoniossa Texasissa. Siellä oli tylsää, onneksi.

– Julkaisimme Alexin kanssa videoita YouTubessa, koska meillä ei ollut mitään tekemistä, Austin muistelee.

Aluksi pääpaino ei ollut musiikissa, vaan Austin ja Alex tanssivat ja heittelivät koripalloa videoilla. Austin aloitti kitaran soittamisen vasta kolme vuotta sitten.

Nyt Austin on läpimurtonsa kynnyksellä. Siitä kertovat paitsi monet palkintoehdokkuudet läpimurtoartistin kategorioissa, myös saavutukset. Hän on tavannut Obamat. Taylor Swift kutsui hänet yhdeksi lämmittelijäkseen Red-kiertueelle. Nyt Austin keikkailee Yhdysvalloissa ja promoaa syksyllä ilmestyvää debyyttilevyään. Coverbiisien rinnalle on tullut liuta omia hittejä, joista Austinin mukaan puolet on hänen omaa kädenjälkeään.

Alku ei ollut helppo.

– Muiden mielestä videoni eivät olleet yhtään siistejä. Koulussa minulle sanottiin, että olen huono laulamaan enkä ikinä me¬nesty. Kommentit tietysti satuttivat, mutta ystävät auttoivat minua pääsemään asian yli, Austin kertoo.

Epäilijät olivat väärässä menestyksen suhteen. Siinä vaiheessa kun Austinilta alettiin pyytää haastatteluja luokkahuoneessa, hän vaihtoi kotiopetukseen. Prom-tanssit ”eivät voisi vähempää kiinnostaa” Austinia, eikä hänen haukkujilleen riitä ymmärrystä. Ja kuka kaipaisi koulua, kun on kiire valloittaa maailmaa?

– Olen iloinen, että pääsin pois sieltä. On mahtavaa olla maailmalla eikä jumissa typerässä lukiossa, hän sanoo suoraan. Austin muutti viime vuonna äitinsä Michelen kanssa Miamiin Floridaan. Äiti kiertää ainoan poikansa mukana maailmalla ja hoitaa kotiopetuksen. Hän ei taida olla tiukin mahdollinen opettaja, sillä Austin sanoo pitävänsä kotikoulusta siksi, että se on helppoa. Isä kuoli, kun Austin oli pari-vuotias.

Monille muusikoille bändi on kuin toinen perhe. Austin ei koe tarvitsevansa muita jakamaan huomiota ja paineita.

– Tykkään olla sooloartisti. Se on hauskaa. Minulla on silti mukana kavereita, joiden kanssa hengata.

Mikä on sooloartistina olon paras puoli?

– Hmmm…pienemmät matkakulut? Austin vitsailee.

– On myös helpompaa, kun ei tarvitse väitellä asioista.

Lontoon-keikalla Austin ei kaipaa bändiä tuekseen. Mustiin puetut tanssijamiehet panevat parastaan lavalla, mutta Austinin karisma huokuu yläparvelle asti. Illan aloittaa kepeä Say Somethin’ -hitti, ja Austin pääsee heti esittelemään tanssitaitojaan, joita hän on treenannut ahkerasti tuoretta What About Love -musavideotaan varten.

Keikalla mustiin housuihin ja sähkönsiniseen takkiin pukeutunut Austin saa jokaisen yleisössä tuntemaan, että hän laulaa juuri tälle. Ruskeat silmät säteilevät yhtä kirkkaasti kuin hänen timanttikorvakorunsa. Keikan loppupuolella Austin ottaa esille tutun punaisen kitaransa ja laulaa akustisena Marion Let Me Love You -coverin.

Myös Austinin paras ystävä Alex tähtää viihdealalle. Väistämättä tulee mietittyä, kalvaako Austinin menestys ystävyyttä.

– Ei se ole vaikuttanut ollenkaan kaveruuteemme. Aloitimme kaiken yhdessä ja olemme puhuneet asiasta. Alex pyrkii näyttelijäksi ja tekee sen eteen töitä. Aina kun minä saan uusia kontakteja vaikkapa Disneyltä tai Nickelodeonilta, kehotan heitä kääntymään Alexin puoleen, Austin sanoo.

Myöskään työn julkisuus tai paparazzit eivät ahdista laulajaa. Austin ei halua piiloutua tai salailla asioita. Haastattelussakin hän vastaa jokaiseen kysymykseen, vaikkei aina niin vuolaasti kuin voisi toivoa. Avoimuus faneille on Austinille sydämenasia. Hän vitsailee salaavansa korkeintaan kotiosoitteensa.

Lontoossakin median edustajia käskettiin vaikenemaan keikan sijainnista, mutta Austin itse twiittasi siitä.

– En tiedä, mitä tekisin ilman Twitteriä. Rakastan sitä. Se on tärkein tapa, millä pidän yhteyttä faneihini.

Rakkaus saa Austinin erityisen vähäsanaiseksi. Haastattelussa hän vastaa napakasti “ei” kysymyksiin siitä, seurusteleeko hän nyt tai onko hän koskaan seurustellut vakavasti.

– En tiedä, miksi minulla ei ole ollut tyttöystävää. Jonain päivänä olisi kiva seurustella. Tällä hetkellä keskityn vain musiikkiini, hän sanoo.

Unelmatreffeillään Austin haluaisi syödä rannalla italialaisen illallisen. Haaveiden tyttö saa hänet nauramaan, hymyilee kauniisti ja on sellainen tyyppi, jonka kanssa Austin voi olla oma itsensä. Periaatteessa hän voisi ihastua myös faniinsa, vaikka musiikkimaku ei ratkaisevaa tutustumisvaiheessa olekaan.

– Treffeillä kysyisin tytöltä varmaankin hänen perheestään ja mistä hän on kiinnostunut, jotta tutustuisin häneen paremmin. Minua kiinnostaisi hänen lempiurheilulajinsa, -ruokansa ja -ravintolansa ja minne hän haluaa matkustaa. Esimerkiksi politiikka ei niin kiinnosta, sillä olen vielä nuori.

Politiikan sijaan uskonto merkitsee Austinille paljon. Katolinen Austin sanoo lempikirjakseen yllättäen Raamatun.

– En ole tosin lukenut kuin osia sieltä täältä, hän kiirehtii sanomaan.

– Se on aika iso kirja!

Austin toistelee usein haastatteluissa sitä, että hän on vain oma itsensä, vaikka median mielestä hän on seuraava Justin Bieber. Vertailu sekä imartelee että turhauttaa. Uransa alkuvaiheessa Austin tosiaan lauloi Bieber-covereita, molemmat nousivat pinnalle YouTuben kautta ja hiustyylissäkin on paljon samaa. Silti Austin harmittelee, että jokaisesta t-paidasta tai päähineestä revitään matkimissyytöksiä.

Hatut ja pipot ovatkin Austinin tavaramerkki, tai ainakin olivat. Vielä helmikuussa 2013 Austin sanoi pitävänsä joka päivä päähinettä. Hän kertoi syyksi inhoavansa sitä, miltä hänen hiuksensa näyttävät.

Lontoon lavalla hän kuitenkin esiintyi pää paljaana, ruskeat hiukset rennolla jakauksella. Hiuskriisi alkaa olla takana.

– En ole käyttänyt niin paljon hattua viime aikoina. Taidan tottua hiuksiini pikkuhiljaa, Austin kertoo.

Seuraavana päivänä päässä on kuitenkin musta pipo. Ehkä nyt olikin vain huono hiuspäivä.

Lähteet: 4music.com, justjared.com, entertainmentwise.com, details.com

Austinin debyyttilevyn piti ilmestyä syksyllä 2013, mutta julkaisua on siirretty. Tänä vuonna ilmestyi kuitenkin Pitbullin kanssa uusi yhteisbiisi Mmm Yeah

Austinin voi bongata myös maaliskuun Demi-lehdestä!

Lue Austinin vastauksia Demin lukijoiden  kysymyksiin täältä.

Kuka Austin Mahone?

  • Vuonna 1996 syntynyt yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, jota on verrattu Justin Bieberiin.
  • Tuli tunnetuksi vuonna 2010 YouTubeen lataamistaan videoista.
  • Austinin ensimmäinen sinkku oli 11:11.
  • Austinin kappale What about love  on saanut YouTubessa vajaa 80 miljoonaa katselukertaa.
Kommentoi »