Demi

Apua, suoraväri jämähti tukkaani! Mitä teen?

Apua, suoraväri jämähti tukkaani! Mitä teen?
Ei hätää. Vaikka olisit tehnyt villejä värikokeiluja, näillä neuvoilla löydät taas hiustesi oman värin.
Julkaistu: 22.8.2016

Suoraväri kiinnittyy hiuksen pintaan, ja se pysyy yhdestä pesusta muutamaan viikkoon. Kesto riippuu suoravärin tummuudesta ja siitä, kuinka vaaleaan pohjaan väri levitetään. Huonokuntoiseen vaaleaan hiukseen väri saattaa tarrata toivottua innokkaammin. Jos väri on räväkämpi kuin toivoit tai haluat siitä muusta syystä nopeasti eroon, tartu syväpuhdistavaan sampooseen.

1. Hanki syväpuhdistava sampoo

Syväpuhdistava sampoo poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät ja esimerkiksi uimahallista tarttuneen kloorin. Sitä suositellaan käytettäväksi muutaman kerran kuussa mutta ilmankin pärjää oikein hyvin, jos käyttää vain vähän muotoilutuotteita. Syväpuhdistavaa sampoota löytyy myös edullisilta markettimerkeiltä, esimerkiksi Four Reasonsilta, Biozellilta ja Herbinalta.

2. Anna sampoon vaikuttaa

Suoravärin poistamisessa syväpuhdistavaa sampoota käytetään puhdistavan naamion tapaan. Levitä runsaasti syväpuhdistavaa sampoota kuivaan tukkaan. Lisää hiuksiin muutama ruokalusikallinen vettä ja vaahdota. Kasaa hiukset pään päälle ja aseta päähän suihkumyssy tai kieputa hiusten ympäri kelmua. Anna vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Huuhtele sampoo pois hiuksista ja pese sen jälkeen hoitavalla sampoolla ja hoitoaineella, sillä syväpuhdistava sampoo kuivattaa tukkaa.

3. Toista seuraavana päivänä

Mikäli väri ei lähtenyt ensiyrittämällä, toista syväpuhdistus tarvittaessa muutamana peräkkäisenä päivänä. Väri haalenee varmasti. Muista käyttää sen jälkeen hoitoainetta. Älä kokeile syväpuhdistusta hiustenpidennyksiin, sillä hiuslisäkkeet saattavat mennä käsittelystä todella huonoon kuntoon.

Lue myös:

Kommentoi »