Annie

Annie
Söpö nyyhkytarina
Julkaistu: 8.5.2015

KATSO TÄMÄ ELOKUVA, JOS RAKASTAT... musikaaleja. Elokuva siirtää klassikkomusikaalin kiehtovan tarinan nykyaikaan. Ensimmäistä kertaa Annie nähtiin Broadwaylla vuonna 1977.

VIE ELOKUVIIN... ystävä, joka tykkää siirappisista tarinoista. Orpo Annie (lahjakas Quvenzhané Wallis) asuu ilkeän kasvattiäidin (Cameron Diaz) luona ja etsii epätoivoisesti vanhempiaan. Nuoren tytön elämä mullistuu, kun upporikas yritysjohtaja ja pormestariehdokas Will Stacks (Jamie Foxx) ottaa hänet suojatikseen. Annien avulla Stacks haluaa voittaa äänestäjät puolelleen.

HAAVEILE REISSUSTA... New Yorkiin, jonka kadut Annie tuntee kuin omat taskunsa. Helikopterilento Manhattanin yllä, tanssikohtaus pilvenpiirtäjän katolla ja tv-sarjoista tutut paloportaat nostattavat itsepäisen matkakuumeen.

VARAUDU... siihen, että klassikkorallatus It’s the Hard Knock Life jää soimaan päähän rasittavuuteen asti. Elokuvan musiikkia on myös syystä kritisoitu liiasta autotunesta. Autotune on ohjelma, joka korjaa laulun virettä ja saa pahimmillaan musiikin kuulostamaan persoonattomalta.

ÄLÄ ODOTA... kantaaottavaa tai katu-uskottavaa kertomusta. Annie on söpö, kiillotettu ja harmiton elokuva. Se ei saa aikaan erityisen syvällistä pohdintaa mutta ajaa asiansa, jos haluat hymyn huulille. 

Kommentoi »