American Hustle

American Hustle
Juonittelua ja glamouria
Julkaistu: 26.3.2014

Irving (Christian Bale) on huikea huijari ja Sydney (Amy Adams) viekas viettelijä. He ovat siis kuin luotu kumppaneiksi – rikoksissa ja rakkaudessa. Pari alkaa huijata rahaa epätoivoisilta ihmisiltä. Mutkia matkaan tuovat Irvingin turhautunut vaimo (Jennifer Lawrence), tuittupäinen FBI-agentti (Bradley Cooper), hyvää tarkoittava pormestari (Jeremy Renner) ja muutama mafiakovis. Palkittu rikostarina on sekoitus juonittelua ja uskollisuutta sekä rakkautta ja ystävyyttä.

Yli kaksi tuntia kestävän American Hustlen sekava juoni loppuu turhan kiiltokuvamaisesti, mutta näyttelijät tulkitsevat tunteita ansiokkaasti. Etenkin Amy Adams ja Jennifer Lawrence tekevät mieleenpainuvat roolit, ja he saivatkin Kultaiset maapallot suorituksistaan. Monilla hahmoilla on vipinää, mutta voimakkaimmin kipinöi Adamsin ja Cooperin välillä.

Parasta elokuvassa on tyylikäs nostalgia. Menneitä vuosikymmeniä henkivät niin klassikkoartistit David Bowiesta Donna Summeriin kuin 1970-luvun muotikin. Lawrencen ja Adamsin elegantit iltapuvut, korut ja kiharat vangitsevat katseen, vaikka naisten paljas pinta ja muotoihin zoomailu menee paikoin överiksi. Miesten hiuskuontalot ja samettiset puvuntakit taas herättävät lähinnä myötähäpeää.

Pääosissa: Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence

K-12

Kommentoi »