Demi

Älä meikkaa vääristä syistä

Älä meikkaa vääristä syistä
Puheenaihe: Jos olet joskus meikannut tai jättänyt meikkaamatta vain muita miellyttääksesi, tämä musiikkivideo ja juttu avaavat silmäsi.
Julkaistu: 15.7.2014

Video paljastaa naiset meikin alla

Laulaja Colbie Caillat, 29, ottaa kantaa epärealistisiin kauneusihanteisiin uudella Try-musiikkivideollaan. Videolla eri-ikäiset ja -näköiset naiset pyyhkivät meikkinsä, riisuvat irtoripsensä ja irrottavat hiustenpidennyksensä samalla, kun Colbie laulaa: "You dont have to try so hard" (Sinun ei tarvitse yrittää niin kovasti).
Colbie teki biisin ja videon, koska häntä ahdistaa se, miten täydelliseksi meikatuista ja photoshopatuista tähdistä on tullut normi, joita ihmiset ovat tottuneet näkemään. Hän ei silti paheksu meikkaamista vaan haluaa, että kaikki voivat olla sellaisia kuin itse haluavat. Hänestä kenenkään ei pitäisi meikata vain siksi, että kaikki tekevät niin. 
– Pidän itsestäni luonnollisena, mutta minusta tuntuu, että muut ehkä eivät pidä. Ja uskon, että monet muut naiset ajattelevat itsestään samoin, hän ­sanoo Ellen haastattelussa.

 

Sopiiko sinulle meikittömyys vai meikkaaminen?

Viikon puhutuin musiikkivideo herättää pohtimaan, kenen takia me oikein laittaudumme. Demin meikkimanifesti (1/2014) auttaa päättämään itse, haluatko meikata paljon, vähän vai et ollenkaan. 
1. Meikkaaminen tai meikkaamatta jättäminen ovat henkilökohtaisia valintoja, joita ei tarvitse perustella kenellekään. Suhde meikkaamiseen vaihtelee eri tilanteissa ja elämänvaiheissa, eikä siinä tarvitse olla mitään linjaa. Voit ihan hyvin meikata toisena päivänä kouluun sumusilmät ja toisena laittaa pelkkää huulirasvaa.
2. Ulkonäköön panostaminen ei kerro itsekkyydestä tai huonosta itsetunnosta. Monille kaunistautuminen tuottaa iloa ja mielihyvää. Se ei silti ole kenenkään velvollisuus. Elämässä pärjää erinomaisesti omistamatta meikkipussia.
3. Varjostusten ja rajausten harjoittelu on hauskaa ajanvietettä siinä missä vaikkapa pelaaminen ja valokuvaaminen. Meikillä voi leikitellä: muuttaa omia piirteitä ja ottaa erilaisia rooleja.
4. Jokainen on oman tyylinsä paras asiantuntija, joten kauneusvinkkejä kannattaa antaa vain, jos on varma, että toinen haluaa kuulla niitä. Naisia on aina arvosteltu liiasta tai liian vähäisestä laittautumisesta. Lopetetaan se!
5. Kauneusihanteita on yhtä paljon kuin maapallolla ihmisiä. Yhdet jumaloivat saunanraikkaita maitotyttöjä, toiset kuolaavat korkeiden korkojen ja punahuulten perään. Jokaiselle tyylille löytyy taatusti ihailijansa. Hyvä niin. Olisi hullua, jos säntäilisimme kaikki samojen tyyppien perässä.
Kommentoi »