Demi

Äidinkäyttöopas – näin saat paremmat välit ihanaan noloon äitiisi

Äidinkäyttöopas – näin saat paremmat välit ihanaan noloon äitiisi
Äiti, lopeta! Sen sijaan, että huutaisit näin, ota mallia julkkiksista. Kohta äiti on parasta shoppailuseuraa ja voit pyytää hänet kaveriksi somessakin.
Julkaistu: 15.7.2016

Rihanna lähettää usein äidilleen lahjoja, jotka tämä lähettää takaisin, koska pitää niitä liian kalliina. Tyttären lahjoittamaa taloa Barbadoksella ei onneksi voi postittaa.

1. Äiti ja seurustelu

Adjektiivi kiusallinen ei luultavasti riitä kuvaamaan Rihannan tunteita, kun hänen äitinsä Monica Braithwaite päätti vitsailla julkisesti Rihannan huhutusta poikaystävästä Ashton Kutcherista. Rihanna paheksui äitinsä käytöstä Twitterissä, mutta sovinto syntyi nopeasti.

Kokeile omassa elämässä: Kun päivität äidillesi säännöllisin väliajoin elämäsi tärkeät asiat, suhteenne vahvistuu ja vältyt uteluilta ja vihjailuilta. Äitisi ilahtuu varmasti, kun ehdotat juttutuokiota. Pyydä häntä esimerkiksi ­kävelylenkille, jos kaipaat avautumiselle rauhallista hetkeä. Voit jopa kokeilla kysyä äidiltäsi neuvoa rakkausasioissa. Osoitat siten, että arvostat hänen ajatuksiaan.

2. Äiti ja some

Kauan ennen kuin Ella Yelich-O’Connorista tuli Lorde, hän syötti kolmevuotiaalle pikkusisarelleen wasabi-tahnaa. Lorden äiti Sonja Yelich kertoi hauskan tarinan vuosia myöhemmin Instagramissa. Sonja jakaa usein kuvia Lordesta, joka ei ole asiasta moksiskaan, vaan poseeraa myös yhteiskuvissa äitinsä kanssa.

Kokeile omassa elämässä: Äiti somekaverina ei välttämättä ole huono idea. Tutkimuksen mukaan vanhemmat tuntuvat tosielämässä läheisimmiltä, jos pidätte yhteyttä myös sosiaalisessa mediassa. Toinen etu on, että saat runsaasti kehuja, sillä äitisi luultavasti ihastelee jokaista kuvaasi. Insta-tilisikin pysyy siistinä, kun muistat, että äiti näkee jokaisen julkaisusi. Hulluimmat otokset voit säästää Snapchatiin vain ystäviesi silmille. Jos riski nolojen lapsuuskuvien ja -tarinoiden esiin putkahtamisesta leijailee ilmassa, sopikaa etukäteen, mitä äitisi saa sinusta kertoa.

3. Äiti ja mielipiteet

Dakota Johnson ja hänen näyttelijä-­äitinsä Melanie Griffith kinastelivat taannoin Oscar-gaalassa niin, että gaalavieraiden posket alkoivat helottaa kilpaa punaisen maton kanssa. Melanie tuumi, ettei pysty katsomaan Dakotan 50 Shades of Grey -elokuvaa, vaikka Dakota toivoi sitä. Dakota hyväksyi asian, kun Melanie sanoi, ettei hänen tarvitse nähdä elokuvaa ollakseen ylpeä tyttärestään.

Kokeile omassa elämässä: Hyväksy, että olette erilaisia. Vaikka äitisi kauhistelisi pukeutumistyyliäsi tai ei olisi kiinnostunut jokaisesta YouTube-videostasi, olet hänelle tärkeä. Muista, että olette eri sukupolvea. Joka vuosikymmenellä on vallalla omanlaisensa muodin lisäksi myös omanlaisensa mielipiteet, ja syvään juurtuneita ajatusmalleja on vaikea muuttaa. Aikakausien eroista on kuitenkin kiinnostava keskustella, ja joskus voitte vain keskittyä asioihin, jotka yhdistävät teitä.

4. Äiti ja vaatteet

Äidin vaatemaku epäilytti, mutta Eva ­Gutowski päätti ottaa riskin. My Life as Eva -YouTube-kanavaa pitävä Eva teki äitinsä kanssa yhteisvideon, jossa hän pukeutui äitinsä valitsemiin asukokonaisuuksiin, ja lopputulokset olivat Evan yllätykseksi onnistuneita.

Kokeile omassa elämässä: Makunne ei ehkä ole samanlainen, mutta äitisi voi tietää, mikä pukee sinua. Sinun ei tarvitse antaa äidillesi vapaita käsiä tyylisi suhteen, mutta anna hänen vaikkapa toimia makutuomarina yhteisellä ostosreissulla ja ehdottaa sinulle asuja, joita et itse ehkä valitsisi. Hän saattaa keksiä sinulle yllättäviä asuyhdistelmiä, ja pääsette samalla viettämään aikaa kahdestaan. Vaaterekkien ja sovituskoppien lomassa voitte keskustella syvällisemmistäkin aiheista.

5. Äiti ja juhlat

Victoria’s Secret -muotinäytöksessä esiintyminen oli iso juttu Kendall Jennerille – ja Kendallin äidille Krisille. Kendall keskittyi ammattimaisesti suoritukseensa, mutta muu maailma ei voinut olla huomaamatta, miten Kris näytti halkeavan innostuksesta, kun Kendall asteli lavalle. Luonnollisesti Kris ikuisti joka hetken puhelimeensa.

Kokeile omassa elämässä: Itseään ei kannata ottaa liian vakavasti. Jos äitisi ei osaa hillitä innostustaan juhlissasi, jalkapallopelissäsi tai missä tahansa esiintymisessä, lähde leikkiin mukaan ja näytä kameralle kreiseimmät poseerauksesi. Saat hyvin tallennetun tilaisuuden ja mahtavat naurut, kun katselet kuvia jälkeenpäin. Äitisi ansiosta elämän merkkipaalut eivät livahda ohitsesi huomaamatta.

Lue myös

Kommentoi »