Demi

9 x näin saat parempia arvosanoja

9 x näin saat parempia arvosanoja
Todistuksen numerot nousevat kohisten, kun tehostat opiskeluasi näiden mahtavien vinkkien avulla.
Julkaistu: 21.9.2015

1. Pidä maali mielessä

Motivaatio on yksi kolmasosa menestyksestä. Kannustaako sinua parempi keskiarvo, tuleva loma vai unelmiesi opiskelupaikka? Luo Pinterestiin taulu teksteille ja kuville, jotka muistuttavat sinua tavoitteistasi. Tallenna osuvin miete tai kuva tietokoneesi tai puhelimesi taustakuvaksi.

2. Marssi opettajan luokse

Kysy opettajalta suoraan, miten voit parantaa arvosanaasi. Niin hän tietää, että olet valmis paiskimaan hommia paremman koulumenestyksen eteen. Ehdota esimerkiksi, että voit tehdä lisätehtäviä.

3. Ihmettele tunnilla ja yhdessä

Viittaamalla vastaaminen ei ole ainoa tapa osallistua tunnilla. Kun esität opettajalle kysymyksiä, vaikutat aktiiviselta ja epäselviksi jääneet kohdat aukenevat. Jos pidät porukalla opiskelusta, perustakaa kavereiden kanssa WhatsApp-ryhmä tai Facebook-viestiketju, jossa pähkäilette yhdessä ja sovitte lukutreffejä.

4. Kellota urakkasi

Kaksi tuntia biologian opiskelua ei ole välttämättä yhtä kuin kaksi tuntia tehokasta biologian opiskelua. Laadi luku-urakallesi aikataulu ja tehosta sitä laittamalla kännykän ajastin päälle. Opettele kasvin solukon rakennetta puoli tuntia. Rupeaman jälkeen voit pitää vartin tauon, jolloin vaikka laitat välipalaa.

5. Satsaa muistiinpanoihin

Tee tunneilta kattavat mutta napakat muistiinpanot. Tallenna käsin tai koneella kirjoittamasi muistiinpanosi Evernote-sovellukseen, jonka saa tietokoneelle ja puhelimeen. Voit lisätä tiedostoihin avainsanoja, kuvia, ääntä ja linkkejä. Saatavilla ilmaiseksi Macille ja Windowsille sekä iOSille, Androidille ja Windows Phonelle.

6. Kokeile välineurheilua

Hanki välineitä, jotka saavat sinut tarttumaan koulukirjoihin mielelläsi, kuten metallivärikyniä tai kaunis muistikirja. Liimaa vihkon kanteen idolisi kuva ja ajattele, että hän tsemppaa sinua. Laadi värikkäistä post-it-lapuista aikajana toisen maailmansodan tapahtumista. Puuhaaminen auttaa usein keskittymään, ja kuva voi piirtyä mieleen tekstiä paremmin.

7. Piilota puhelin

Kännykän näpräily vie arvokasta lukuaikaa ja heikentää keskittymiskykyä. Anna puhelin hoitoon vanhemmillesi, kun teet läksyjä. Näin vältät kiusauksen tarkistaa koko ajan Instagram-kommentteja.

8. Pelaa kielitaitoa

Harjoita kielitaitoasi ja muistiasi Memrise-sovelluksella, jossa saat pisteitä, kun muistat sanoja. Hauskat kuvat ja muistisäännöt auttavat. Vaikeille sanoille voit luoda itse meemin. Peli tarjoaa yli 180 eri kielivaihtoehtoa ranskasta kiinaan, ja voit valita itsellesi sopivan aloitustason. Saatavilla ilmaiseksi iOSille ja Androidille.

9. Ansaitse kakkupalasi

Moni virhe kokeessa johtuu huolimattomuudesta. Jätä koeajan viimeiset kymmenen minuuttia vastausten tarkistamiselle. Se voi tuntua työläältä, kun olet uurastanut pitkään, mutta lupaa nyt itsellesi palkinto. Kakkupala, uusi peli puhelimeen vai uudet korvakorut – sinä päätät.

Lue myös

Kommentoi »