Demi

8 tapaa lievittää Skam-vierotusoireita

8 tapaa lievittää Skam-vierotusoireita
Miksi, oi miksi Skamin täytyy loppua? Kokosimme parhaat keinot helpottaa erotuskaa.
Kuvat
Julkaistu: 21.6.2017

Supersuosittu norjalaissarja Skam päättyy neljännen tuotantokauden jälkeen, nyyh! Mutta hätä ei ole tämännäköinen, sillä näiden keinojen avulla menetys tuntuu edes hieman siedettävämmältä.

1. Keskustele Skamista

Vertaistukea kehiin! Kuinka ihania Isak ja Even ovatkaan, mitä mieltä Williamista, mikä on paras kausi – Demi.fi pursuaa Skam-analyysia. Sarjasta voi keskustella esimerkiksi täällä ja täällä.

2. Koukutu toiseen norjalaiseen

Nuoret ja lupaavat -sarja kertoo parikymppisistä ystävyksistä Oslossa, eli sitä voisi kutsua Skamin isosiskoksi! Päähenkilöt, neljä naista, etsivät itseään, ja luvassa on niin suhdekiemuroita kuin tulevaisuuden pähkäilyäkin. Sarja on kuvattu hienosti ja käsittelee Skamin tapaan monia syvällisiä aiheita, kuten mielenterveysongelmia. Sarjan kaksi kautta löytyvät Yle Areenasta.

3. Inspiroidu hahmojen tyyleistä

Nooran ysärilook, Sanan dramaattiset eyelinerit, Chrisin streettyyli... Kenen päähenkilön tyyli on eniten makuusi vai haluatko kokeilla kaikkia? Vinkkejä hahmojen vaatteiden ja meikin jäljittelyyn löydät esimerkiksi tästä jutustamme. Jos innostut toden teolla, järkätkää kaveriporukalla Skam-teemabileet.

4. Ota mallia Ulrikkesta

Vilden ihana näyttelijä Ulrikke Falch jakaa Instagram-tilillään miljoonalle seuraajalleen erityisesti feministisiä kuvia ja videoita, huumoria unohtamatta. Ulrikke korostaa, että kaikenlaiset kehot ovat kauniita. Kehopositiivisuus on hänelle sydämen asia myös siksi, että Ulrikke on aiemmin kärsinyt syömishäiriöstä. Lähde mukaan näyttelijän #postitsquad-liikkeeseen, jossa liimataan julkisten tilojen peileihin liimataan kehopositiivisia ja tsemppaavia post it -lappuja. Ulrikke, olet idolimme!

Toki myös Skamin hahmojen someprofiilien selailu auttaa erotuskaan – mutta sen varmaan jo tiesitkin.

5. Hakeudu high school -klassikoiden äärelle

Esimerkiksi Netflixistä löytyvät Gossip Girl -hittisarja ja high school -leffaklassikot Clueless (1995), Mean Girls (2004) ja Easy A (2010) lohduttavat, kun tulee ikävä Skamin lukiolaisia.

Skamin kaltaisia sarjoja vinkataan myös Demi.fin keskustelussa.

6. Suunnittele reissua Osloon

Norjan pääkaupunki on onneksi lähellä! Paikan päällä on tietenkin pakko vierailla esimerkiksi Hartvig Nissenin koululla (Demikin vei koulun oveen erään julisteen) ja kebab-paikassa, jossa Isak kertoo Jonakselle homoudestaan.

Voit tutustua Osloon myös Gina Tricotn Guided by Style -nettioppaan avulla. Siinä Skamin Ibenin näyttelijä Celine Nordheim vinkkaa, mitä tehdä kaupungissa.

7. Fiilistele Skam-biisejä

Skam on tunnettu loistavista musiikkivalinnoistaan, ja onneksi sarjan biisit löytyvät kätevästi Spotifyn viralliselta Skam-soittolistalta. Tee suosikeistasi oma Spotify-lista!

8. Hio norjan taitojasi

Intohimoisin Skam-fani opettelee norjaa esimerkiksi Duolingo-sovelluksen avulla. Ehkä et enää kohta tarvitse tekstityksiä!

Lue lisää:

Kommentoi »