Demi

7 x näin löydät kesätyön

7 x näin löydät kesätyön
Vaikka kesä tuntuu kaukaiselta, nyt on oikea hetki aloittaa kesätyönmetsästys. Näin löydät kotiseutusi kesätyöpaikat.
Julkaistu: 18.1.2016

1. Aloita heti!

Ei ole yhtään liian aikaista ajatella ensi kesää, sillä parhaat kesätyöt napataan pian. Esimerkiksi Linnanmäen ja Särkänniemen kesätyöhaku on jo käynnissä.

2. Surffaa työpaikkasivustoilla

Avoimia työpaikkoja on sanoma- ja ilmaisjakelulehtien ilmoituspalstoilla sekä nettisivustoilla mol.fi, monster.fi, uranus.fi, oikotie.fi, duunitori.fi ja kesatyo.fi. Tarkista uudet ilmoitukset vaikka viikon välein, niin et missaa hakuja. Jos opiskelet ammattiin, myös alasi ammattilehdessä on todennäköisesti työpaikkailmoituksia.

3. Tutki yritysten omat sivut

Monet yritykset ilmoittavat työpaikoistaan somessa, joten selaa kiinnostavien yritysten Facebook- ja kotisivut. Seuraa myös koulun ilmoitustaulua ja paikkakuntasi lehtiä ja nettisivuja: keväisin monissa kunnissa järjestetään työnantajia ja -hakijoita yhdistäviä rekrytointitapahtumia.

4. Seuraa mediaa työnhakumielessä

Kun tiedät, mitä tapahtuu, voit keksiä työpaikan vaikka kaupunkisi kesätapahtumasta tai urheiluseuran lastenleirin ohjaajana.

5. Suhtaudu avoimesti

Vaikka haaveilisit työstä lempivaatekaupassasi, monessa muussa paikassa voi olla ihan yhtä kivaa. Jokainen työpaikka mansikanpoimijana, jäätelömyyjänä, siivoojana, tuotepromoottorina tai puistotyöntekijänä kasvattaa ansioluetteloasi ja palkkapussiasi sekä helpottaa työnhakua jatkossa.

6. Hae pikkuyritykseen

Avoimiin työpaikkailmoituksiin on yleensä paljon hakijoita, joten fiksu tutkii myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Linnanmäen huvipuistoon hakee vuosittain noin 4500 kesätyöntekijää, mutta vain 270 hakijaa pääsee töihin. Etsi alueesi tuntemattomampia yrityksiä googlaamalla, tarkkailemalla kotikaupunkisi rakennuksia, kauppakeskuksen liikkeitä tai silmäilemällä mainoksia paikallislehdestä. Siellä missä työskentelee ihmisiä, on myös mahdollisia työpaikkoja. ”Tutustu työelämään ja tienaa” sekä Kesäseteli tekevät palkkaamisestasi halvempaa työnantajalle. Ota asioista selvää itse, ja pieni firma saattaa sen ansiosta palkata sinut.

7. Kehitä taitojasi

Monet opistot ja 4H-yhdistykset järjestävät kursseja esimerkiksi lastenhoidosta, kotitöistä ja yrittämisestä. Varsinkin vieraille ihmisille kurssitodistus antaa luottoa osaamiseesi. Kurssin avulla saa myös suoria kontakteja apua kaipaaviin perheisiin. Voit etsiä tietoa kursseista kotikuntasi nettisivuilta ja osoitteesta 4h.fi.

Lue myös:

Kommentoi »