Demi

7 todistetta siitä, että opettajillakin on huumorintajua

7 todistetta siitä, että opettajillakin on huumorintajua
Mitä opettajanhuoneessa puhutaan? Mitä ope tekee, jos tunnilla on tylsää? Mahtavat opettajat kertoivat Demille, mitä koulun kulisseissa tapahtuu.
Julkaistu: 11.1.2017
Rita-sarjan räväkällä Rita-opella riittää huumorintajua - ja sitä tarvitaan myös hänen läheisiltään. Sarjan kolmas kausi nyt Netflixissä. 

1. Opehuoneen salaiset kansiot

Opettajanhuoneessa sekä kehutaan oppilaita että puretaan turhautumista. Joskus mietimme yhdessä, miten voisi kohteliaasti merkitä Wilmaan esimerkiksi ”lapsenne kaiversi pulpettiin miehen sukupuolielimen” tai ”pidäthän ensi tunnilla housut jalassa”.
kieltenopettaja, Uusimaa 

2. Jeesuksen kärsivällisyys

Muistan yhden kerran, kun suutuin oikein kunnolla. Oppilaat menivät ihan hiljaisiksi, ja itseänikin alkoi hävettää. Menin opettajanhuoneeseen ja hain kupin kahvia. Sitten sanoin luokalle, että miettikää nyt, miten vaikeaa minun on tämän jälkeen kertoa, että Jeesus rakastaa teitä.
uskonnonopettaja, Lappi

3. Pokka pettää

Räväkät ja suulaat oppilaat ovat tavallaan lempioppilaitani. Heiltä tulee niin hyvää juttua, ettei siinä voi pysyä vakavana.
historianopettaja, Kymenlaakso

4. Saisiko olla jäätelö?

Wilmassa pitäisi pysyä asiallisena, mutta eihän sitä aina jaksa. Annan avokätisesti keltaisia eli hyviä merkintöjä. Joskus oppilaat kärttävät, että käskisin vanhempia ostamaan heille jäätelöä. Saatan sanoa, että okei, laitetaanko Magnum-puikko? Yleensä vanhempia on vain naurattanut, ja joku on tainnut saadakin jäätelön.
kieltenopettaja, Pohjois-Pohjanmaa

5. Tylsin tunti ikinä

Joskus tunnilla on niin tylsää, että meinaan nukahtaa. Kerran nukahdinkin. Panin pyörimään dokumentin paavista Vatikaanissa ja nukahdin takapenkkiin. Heräsin siihen, kun yksi oppilas taputti minua varovasti olkapäähän ja kysyi, että saako jo poistua, kun linja-auto lähtee kohta.
uskonnonopettaja, Lappi

6. Opekin somettaa

En jaksa hirveästi vaahdota oppilaille puhelimen käytöstä, koska saatan itsekin käydä hiljaisina hetkinä Facebookissa.
kieltenopettaja, Pohjois-Pohjanmaa

7. Ehkä kukaan ei huomannut...?

Opetan fysiikkaa, vaikka luin sitä vain neljä kurssia lukiossa. Joskus selitän omasta mielestäni uskottavaa perustelua ja tajuan vasta jälkeenpäin, ettei se ollut totta. Jos asia ei nouse esiin, annan sen unohtua vähin äänin.
matemaattisten aineiden opettaja, Etelä-Pohjanmaa
Lisää opettajien tunnuksia löydät tammikuun Demistä. Kaksi opettajaa vinkkaavat myös jutussa, miten opeihin saa pidettyä hyvät välit.

Lue myös

Kommentoi »