Demi

7 keinoa saada ystäviä somesta ja YouTubesta

7 keinoa saada ystäviä somesta ja YouTubesta
Stalkkausta, kiusallista kahvittelua ja miittejä – suosituimmat tubeystävykset kertovat, miten heidän tarinansa sai alkunsa.
Julkaistu: 10.5.2017

1. Kerro jotain jännää itsestäsi

Ensimmäinen askel ystävien etsimiseen on kertoa netissä jotain mielenkiintoista itsestäsi. Olitpa sitten aktiivisin Instagramissa, Musical.lyssä, Snapchatissa, YouTubessa tai blogissasi, pidä huolta, että kuvasi, videosi tai tekstisi kertoo jotain sinusta.

Oletko innostunut leipomisesta? Nappaa kuva viikonloppuna kokkaamistasi mokkapaloista ja pyydä muilta reseptivinkkejä. Haluaisitko opetella skeittaamaan? Kerro siitä seuraajillesi ja tägää postauksesi, niin ehkä saat neuvoja samasta asiasta innostuneilta. Vlogissa tai blogissa voit höpötellä arkipäivän pohdinnoistasi ja jatkaa keskustelua kommenteissa. 

2. Keksi yllättävä kehu tai kysymys

Pelkkä omien somekanavien ylläpito ei aina riitä uusien ystävien löytämiseen, vaan välillä on avattava suu. Jos sinua ujostuttaa, muistuta itseäsi, että olet upea tyyppi ja että sinut ystäväkseen saavat ihmiset ovat onnekkaita.

Voit aloittaa yksinkertaisesti: kehu kiinnostavalta vaikuttavan tyypin Insta-kuvaa ja kysy häneltä jotain, niin hän huomaa olemassaolosi vastatessaan sinulle. Jos näet kivan tutun jakavan Snapchat-nimeään, lisää hänet. Seuraile hetken ajan hänen my storyaan, jotta näet, mikä teitä yhdistää, ja ala sitten snäppäillä hänelle aiheesta. Älä kuitenkaan spämmää. Gn-hyvänyönviestit ja kuvat, joita lähettelet selvästi kerralla kaikille snäppikavereillesi, ärsyttävät.

”Seurasin Philin videoita YouTubessa ja aloin vain twiittailla hänelle leffoista ja levyistä, joista molemmat pidimme. Jonkin ajan kuluttua Phil ehdotti, että skypettäisimme, koska meillä vaikutti olevan niin paljon yhteistä. Joten kannattaa vain stalkata seuraamaasi tubettajaa niin pitkään, että hänestä tulee paras ystäväsi”,­ kertoo Daniel Howell-kanavan Dan hänen ja nykyisen kämppiksensä, AmazingPhil-kanavan Philin, ystävyyden alkumetreistä.

3. Kirjoita pitkä yksityisviesti

Kommentit, kuten ”Ihana video!” ja ”Kaunis kuva!”, lämmittävät varmasti jokaisen mieltä. Ne saattavat kuitenkin hukkua muiden kommenttien massaan. Jos haluat jäädä tulevan ystäväsi mieleen, kirjoita hänelle pitkä yksityisviesti tai kommentti. Yksityisviestejä voi lähettää ainakin YouTubessa, Instagramissa, Twitterissä ja Tumblrissa. Voit kertoa viestissä, että olet seurannut tyyppiä pitkään, ja sanoa, miksi tykkäät hänen jakamistaan kuvista ja videoista. Voit myös nostaa esiin jonkun keskustelunaiheen, josta haluaisit viestitellä. Se toimii paremmin kuin suora kysymys: ”Ollaanko ystäviä?!”

 

4. Ehdota yhteistyövideota

Oletko aloitteleva tai pieni tubettaja? Tägää tubettamiseen liittyvät kuvasi ja videosi Insta­gramissa esimerkiksi hashtageilla #small­youtuber, #newyoutuber, #beautyyoutuber tai #tubettaja. Selaa muita samalla tavalla tägääviä ja kommentoi heidän kuviaan. Jos asutte samassa maassa, ehdota yhteisvideon tekemistä Instassa tai YouTubessa. Sinulla on paremmat mahdollisuudet ystävystyä tubettajatoverisi kanssa, jos seuraajamääränne ovat melko samoissa luvuissa. Muuten voit vaikuttaa siltä, että kalastelet suosiota kuuluisalta tubettajalta.

Keskustelun voi aloittaa myös toisen tubettajan kommenteissa tai tekemällä vastausvideon hänen tekemäänsä kiinnostavaan videoon. Vastausvideolla voit kommentoida alkuperäistä aihetta ja kertoa omia ajatuksiasi siitä. Muista silloin linkata alkuperäiseen videoon ja kertoa tubetoverillesi, kenen videoon vastaat.

 

Jos sinulla ei ole video­ideoita, pyydä tubetoverisi vain yksinkertaisesti kahville.

Mansikkka-kanavan Maiju: ”Aluksi minä ja Veronica vain seurasimme ja kommentoimme toistemme videoita. Eräänä päivänä hän ehdotti kommenteissa, että menisimme kahville. Ensimmäinen tapaamisemme oli vähän kiusallinen, mutta päätimme nähdä uudestaan ja ystävystyimme! Kannattaa pyytää ihmisiä ihan rohkeasti ulos. On helppo tutustua varsinkin, jos molemmat seuraavat toisiaan. Silloin tavallaan tuntee toisen jo ennen kuin tutustuu!” 

5. Liity hauskaan fandomiin

Etkö löydä somesta ihmisiä, joiden kanssa sinulla olisi jotain yhteistä? Ratkaisu on helppo: liity fandomiin. Tsekkaa, jutellaanko lempisarjastasi Demi.fissä, onko sille omistettu fanisivustoja Tumblrissa tai missä siitä kirjoitetaan fanfictionia. Esimerkiksi jos fanitat Marcuksen ja Martinuksen lauluduoa, heidän Instagram-tilinsä ­@marcusand­martinus kommenteista löydät tuhansia muita faneja. Myös monille harrastuksille on keskustelufoorumeja tai Facebook-ryhmiä, jossa voi jutella aiheesta. 

6. Ilmianna itsesi

Joskus helpoin tapa saada ystäviä on kertoa, että etsii niitä. Uusia kavereita voi etsiä esimerkiksi etsitaanystavaa.comista, jättämällä Demi.fihin kaveri-ilmoituksen Oma elämä-osiossa tai liittymällä Demi.fin keskustelussa koottuun WhatsApp-ryhmään. Hoks! Kirjekaveritkaan eivät ole historian havinaan kadonnut ryhmä, vaan niitä voi etsiä esimerkiksi osoitteesta kirjeenvaihtokaverit.net

7. Mene miittiin ajoissa

Joskus tulee hetki, kun on paras heittää puhelin laukkuun ja kaivautua koneen äärestä ulkomaailmaan. Miitit, Tubecon, TubeTour ja muut tapahtumat ovat loistavia paikkoja tavata samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Vinkki: mene paikalle jonottamaan aikaisin, niin odotuksen tylsyys pakottaa sinut ja vierustoverisi tutustumaan! Monet tubettajat ovat tutustuneet livetapahtumissa. Esimerkiksi YouTuben pyhäksi kolminaisuudeksi (Holy Trinity of YouTube) nimetty bestistrio Hannah Hart, Mamrie Hart ja Grace Helbig tapasivat toisensa Playlist Live -tapahtumassa. 

Tube-lehdestä löydät näiden vinkkien lisäksi tämän hetken kuumimmat YouTube-tähdet, upeat fanikuvat ja julisteet, parhaat vinkit ja hauskimmat tehtävät. Nappaa omasi lehtihyllystä! 

Lue myös: 

Kommentoi »