Demi

6 syytä innostua siitä, että Sana on nyt Skamin pääosassa

6 syytä innostua siitä, että Sana on nyt Skamin pääosassa
Skamin sanavalmis Sana on täydellinen valinta neljännen ja viimeisen kauden päähenkilöksi.
Kuvat
Julkaistu: 20.4.2017

Skamin neljännen tuotantokauden katselu on katkeransuloista: uusia jaksoja odottaa innolla, mutta järkyttää ajatella, että käsillä on viimeinen kausi. Onneksi loppuhuipennuksen keskiössä on kuitenkin juuri Iman Meskinin esittämä Sana. Listasimme, miksi Sana on huippuvalinta päähenkilöksi:

1. Hänen sanavalmiutensa on omaa luokkaansa

Sanan älykästä sarkasmia, valmiutta puolustaa tarpeen tulleen muita ja itseään sekä mahtavan napakoita vastauksia ei voi kuin ihailla. Hän uskaltaa sanoa mielipiteensä, vaikka se olisi erilainen kuin keskustelukumppanilla tai valtavirralla. Myös katsojana saa usein Sanan argumenteista oivalluksia, jotka auttavat katsomaan asioita uusista näkökulmista ja miettimään, mitä mieltä itse on.

Sana tietää myös, milloin on parempi olla hiljaa. Hän on hyvä esimerkki siitä, miten vaikenemallakin voi ilmaista näkökantansa. Ja Sanan ilmeikkäät kasvot ja kehonkieli kertovat usein enemmän kuin tuhat sanaa.

2. Salaperäisyyden verho raottuu

Sana on kolmella ensimmäisellä kaudella poikkeuksellisen mystinen hahmo. Jo neloskauden avausjakso tutustutti meidät esimerkiksi Sanan veljeen kavereineen. Selvää on, että saamme jaksojen edetessä tietää vielä paljon lisää Sanan perheestä.

3. Oli jo aikakin nähdä muslimi pääroolissa

Muslimeita nähdään valitettavan harvoin valtavirtasarjojen tai -leffojen pääosissa, joten Sanan hahmo on siksi erityisen tervetullut. Toivottavasti Sana perheineen murtaa neloskaudella muslimeihin kohdistuvia ennakkoluuloja. Ylipäätään on kiehtovaa seurata, miltä tuntuu olla vahvasti uskonnollinen pohjoismaisessa yhteiskunnassa, jossa moni on tapauskovainen tai ei harjoita mitään uskontoa.

4. Sanan tyyli inspiroi

Mustasta ja murretuista sävyistä tykkäävä, aina yhtä elegantisti pukeutuva Sana on upea tyyli-idoli – myös niille, joita kiinnostaa trendikäs ja moderni muslimityyli modest fashion. Neloskauden ensimmäisen jakson bilekohtauksessa Sanalla on yllään supertyylikäs kombo: musta huivi, musta pitkä ja väljä bleiseri sekä valkoiset leveät housut.

Sanalla on myös vahva oma meikkityyli, johon kuuluvat tummat huulet ja dramaattiset silmänrajaukset.

5. Kiitos Sanan, Skam saa uusia sävyjä

Tähän mennessä Sanan hahmo ei ole pyörinyt yhtä paljon rakkauden ja ihastumisten ymrpärillä kuin muut henkilöt. Tämä voi toki muuttua neloskaudella, mutta luultavasti Skam saa lisää kiinnostavia teemoja, kun Sana on pääosassa. Ei sillä, ettei rakkaus olisi ihanan pakahduttavaa, mutta on nuorten elämässä monia muitakin isoja asioita.

6. Sana ei draamaile turhia

#Bffgoals! Sana on aina lojaali ystäviään kohtaan ja auttaa heitä mielellään, ei juoruile muista eikä hakeudu tieten tahtoen draaman keskipisteeseen. Hän tuntee oman arvonsa ja seuraa mieluummin muiden sekoiluja sivusilmällä. Neloskauden aikana näemme kuitenkin luultavasti myös Sanan osallisena ihmissuhdedraamoihin.

+ Ei tätä, kiitos!

"Muuten ihan hyvä, mutta jos tämä kääntyy Sana yrittää iskeä ihastustaan, mutta Noora on tiellä -juoneen, niin en tykkää", kommentoi nimimerkki masterofall Demi.fissä, ja me nyökyttelemme mukana. Skamin luojat, haluamme luottaa siihen, että teillä on taskuissanne freesimpiä juonikuvioita!

Skamin neljännen tuotantokauden jaksot ilmestyvät yksitellen Yle Areenaan aina lauantaisin.

Mitä mieltä olet Skamin neloskaudesta? Osallistu keskusteluun!

Lue lisää:

Kommentoi »