Demi

5 x saa töitä suhteilla

5 x saa töitä suhteilla
Sinullakin on jo suhteita! Näin hyödynnät verkostosi kesätyön etsinnässä.
Julkaistu: 25.1.2016

1. Tarjoudu auttamaan

Kysy tutuilta aikuisilta, tarvitsevatko he apua pihatöissä, koiran ulkoiluttamisessa tai ruokaostosten tekemisessä. Vaikkei askareista olisi vielä kunnon kesätyöksi, voit ansaita taskurahaa. Bonuksena pystyt näyttämään käytännössä, miten tehokas ja ahkera tyyppi olet. Vaikkapa naapuri voi olla yllättäen kontakti kesätyöpaikkaan, tai voit pyytää häntä suosittelijaksi.

2. Haaveile töistä ääneen

Vanhempiesi ystäviltä, harrastusten vetäjiltä, opettajalta, naapurilta tai sukulaisilta voi löytyä kontakteja avoimiin paikkoihin. Mikset kyselisi työpaikkoja myös paikkakunnalta, jossa mummolasi sijaitsee?

3. Käännä katse taaksepäin

Onnistuitko jo kerran pääsemään kivaan paikkaan tet-harjoitteluun, taksvärkkiin tai kesätöihin? Ota yhteyttä edelliseen työnantajaasi viimeistään helmi–maaliskuussa ja kysy kesätöitä. Työnantaja tuntee työskentelytapasi ennestään ja saattaa arvostaa sitä, ettei erillistä kesätyöhakua tarvitse järjestää. Ensimmäinen hyvä hakija voi saada paikan, sillä työnhakuprosessi on yritykselle usein kallis ja aikaa vievä.

4. Liity järjestöön

Uusi harrastus järjestössä tai vapaaehtoistyössä auttaa myös työnhaussa, sillä niissä tarvitaan usein samoja taitoja kuin työelämässä. Lisäksi tutustut vapaaehtoishommissa helposti itseäsi vanhempiin tyyppeihin, joilla on jo paljon kokemusta työnhausta. Kysele, missä voisit hyödyntää samoja kiinnostuksenkohteita ja taitoja kuin harrastuksessa. Parhaassa tapauksessa joku vinkkaa innokkaasta kesätyönhakijasta tutulleen. Missä vain voi tärpätä!

5. Vinkkaa kaverille

Kuulitko työpaikasta, jota et itse aio hakea? Kerro siitä kaverillesi. Saat hyvän mielen ja luot lisää verkostoja.

Lue myös:

Kommentoi »