Demi

5 syytä katsoa Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

5 syytä katsoa Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille
ELOKUVA-ARVIO: Leijumista, zombinukkeja ja muita eriskummallisuuksia. Demi haastatteli ohjaaja Tim Burtonia ja sai tietää, miten tämä elokuva eroaa muista suosituista nuortenleffoista.
Julkaistu: 26.9.2016

1. Kiinnostavat eriskummalliset lapset

Neiti Peregrinen kodissa asuu lapsia, joilla on kummallisia kykyjä. Jotkut taidot ovat ihastuttavia (Ella Purnellin hahmo Emma osaa lentää), toiset käytännöllisiä (yksi lapsista kykenee kasvattamaan jättiporkkanoita) ja jotkin karmaisevia (toinen taas huvittelee herättämällä vanhoja rikkinäisiä nukkeja eloon, apua!). Mukavaa vaihtelua viime aikojen dystopia-leffoihin tekee se, että nämä lapset ja teinit eivät joudu pelastamaan maailmaa.

"Leffan lapset ovat samaistuttavia, koska he eivät ole supersankareita. He ovat ihan tavallisia, vaikka heillä onkin ominaisuuksia, jotka erottavat heidät muista ihmisistä", ohjaaja Tim Burton kertoo Demille.

(gif)

2. Ihana Neiti Peregrine

Eva Greenin esittämä hahmo on erittäin älykäs, itsenäinen ja samaan aikaan monen lapsen kasvattivanhempi. Tällaisia monipuolisia naishahmoja haluaisi nähdä leffoissa enemmän.

"Rakastan Evan kanssa työskentelyä, koska hän osaa yhdistää huumoria, draamaa, intensiivisiä tunteita ja salaperäisyyttä samaan kohtaukseen. Ja hän näyttää siltä, että osaisi muuttua linnuksi, mikä sopii hahmoon!" Burton kertoo.

3. Karmeat hirviöt

Tim Burton rakastaa hirviöleffoja, eikä tässäkään leffassa säästytä pelottavilta otuksilta. Onneksi jännittävien juonenkäänteiden väliin mahtuu naurua, kun leffan pääpahiskin osaa vitsailla.

(gif)

4. Ihan tavallinen päähenkilö

Asa Butterfieldin esittämä Jake on kummallisen hahmokaartin keskellä mukavan tavallinen. Erityisen hauskaa on, miten Jakella on niin samaistuttavat suhteet vanhempiinsa - he ovat tylsiä ja rajoittavia, mutta samaan aikaan välittäviä, niinkuin monet muutkin vanhemmat.

5. Historian havinaa

Leffassa nykypäivä ja toisen maailmansodan aika sekoittuvat. Sen ansioista monet hahmoista pukeutuvat tyylikkään vanhanaikaisiin mekkoihin, ja Neiti Peregrinen talon sisustus on täynnä kodikasta antiikkista tunnelmaa.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille 2D ja 3D elokuvateattereissa 30.9. alkaen.

Lue myös

Kommentoi »