Demi

4 x tee näin, jos olet ihastunut kaveriisi

4 x tee näin, jos olet ihastunut kaveriisi
Jos ystävyys on syventynyt ihastukseksi, se kannattaa paljastaa hienovaroen. Lue neljä vinkkiä.
Julkaistu: 26.3.2015

1. Kerro katseella

Tunteista kertominen kaverisuhteessa on hienovarainen asia. Mitä jos kokeilisit kertoa niistä ensin muuten kuin sanoilla? Pitkät katseet, hipaisut ja muut kosketukset, lähelle hakeutuminen, huomionosoitukset: kaikki nämä viestit puhuvat paljon, mutta tarjoavat sinulle mahdollisuuden edetä varovasti. Jos vain sanoa pamautat asian ja se tulee kaverillesi yllätyksenä, hän saattaa hämmentyä kovasti, mikä voi vaikeuttaa suhdettanne.

2. Odota vastakaikua

Jos kaverisi ei vastaa viesteihisi, väistää tai vaivautuu, voi olla, ettei hän toivo ihastustasi. Silloin sinun on parempi sulatella ihastus itseksesi ja ystävien kanssa ja unohtaa tunteista kertominen. Jos kaverisi vastaa eleisiisi, siitä on helppo edetä siihen, että kerrot tunteistasi.

3. Vältä sydänsuru

Jos tunteesi ovat merkeistä huolimatta yksipuolisia, kaverisi saattaa vaivautua. Toisaalta hän voi olla myös imarreltu, vaikkei tuntisi samoin. Silloin on pieni riski, että hän tulee leikkineeksi tunteillasi.

4. Mieti, mitä haluat

Jos kaverisi tuntee samoin kuin sinä, hän on yksistään onnellinen siitä, mitä kerrot. Sen jälkeen suhteenne varmaankin muuttuisi kaveruutta läheisemmäksi. Voit miettiä vähän etukäteen, mitä se sinulle tarkoittaisi. Haluaisitko seurustella hänen kanssaan? Sinun pitää siis harkita, oletko valmis ottamaan riskin, että petyt – tai riskin, ettet pety, ja asiat oikeasti etenevät ihastusta pidemmälle.
Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Huolettaako ihmissuhteet tai oma elämä? Lähetä kysymyksesi Demin asiantuntijalle!

Kommentoi »