Demi

4 x sarjakuvia netissä

4 x sarjakuvia netissä
Demi lukee: Sarjakuva voi naurattaa, sivistää ja herättää ajattelemaan. Sarjakuvataiteilija Terhi Ekebom vinkkaa neljä kiinnostavaa sarjakuvablogia.
Julkaistu: 23.6.2014

Vasemmalla käjellä -blogin arkiset tilanteet naurattavat.

Mummovitsejä vasemmalla kädellä

Sarjakuvataiteilija Anni Nykänen perusti Vasemmalla käjellä -blogin, kun hän kyllästyi oikean kätensä perfektionismiin. Blogissa seikkailevista hahmoista tunnetuin on railakas mummo, joka ihmettelee nykymaailman menoa. Kuten blogin nimi lupaa, stripit on piirretty vasemmalla kädellä.

Vähemmistöjen asialla

Tenka Issakaisen ja Jenni Mutenian Itäpuolentie-blogi kuvaa arjen ihmeellisyyksiä usein seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vinkkelistä. Stripeissä on pohdiskelua ja vitsailua esimerkiksi ennakkoluuloista, sukupuolenkorjausleikkauksista ja sukupuolistereotypioista.

Historiaa ja älykköhuumoria

Kanadalainen Kate Beaton piirtää blogissaan Hark! A Vagrant älykkäitä sarjakuvia esimerkiksi historian tapahtumista ja kirjallisuuden klassikoista. Osa vitseistä on helppotajuisia, mutta pidempien kertomusten ymmärtäminen vaatii hyvää englannintaitoa.

Kiroilevan siilin jalanjäljissä

EN VAAN OSAA on Kiroilevasta siilistä tunnetun Milla Palomäen blogi. Taiteilja piirtää kuulumisistaan hauskoja sarjakuvia ja jakaa lisäksi esimerkiksi värikkäitä asukuviaan.

Kuka on Terhi Ekebom?

  • Ekebom on vuonna 1971 syntynyt sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataiteilija, joka on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta.
  • Hän alkoi julkaista sarjakuvia Naarassarjat-lehdessä 1990-luvun alussa.
  • Ekebom on julkaissut sarjakuvateokset A Cows Dream (2001), Uusissa maisemissa (2005), Honeymoon Island (2007), Voyage (2010) ja Kummituslapsi (2013).

Lue Terhi Ekebomin haastattelu heinäkuun Demistä!

Kommentoi »