Demi

4 x näihin kirjailijoihin rakastut seuraavaksi

4 x näihin kirjailijoihin rakastut seuraavaksi
Oletko lukenut jo kaikki John Greenin kirjat, Nälkäpelit ja Divergentit? Bongaa nämä kirjailijat ennen muita.
Julkaistu: 24.9.2015

Kipeän aito Rainbow Rowell

Ylistetty amerikkalais­kirjailija Rainbow Rowell on julkaissut kuusi romaania, joista yhtäkään ei ole suomennettu. Suosituin on vuonna 2013 ilmestynyt rakkaustarina Eleanor & Park, joka kertoo riipaisevalla tavalla kahden lukiolaisen mahdottomasta suhteesta. Basam Books julkaisee kirjan suomeksi keväällä 2016. Tarinaa on hehkutettu paremmaksi kuin John Greenin Tähtiin kirjoitettua virhettä. Kirjailija työstää parhaillaan käsikirjoitusta kirjaan pohjautuvaa elokuvaa varten.

Kuva, jonka Niamh Caoimhe (@niamhcaoimhe) julkaisi

20. 09ta 2015 klo 18.44 PDT

Mullistava James Frey

Nils Johnson-Sheltonin kanssa kirjoitettu Endgame – Loppupeli -fantasiakirja mullisti kirjamaailman. Se ilmestyi samaan aikaan yli 30 maassa  ja käynnisti aarteen­etsintä­pelin, johon kirja antaa vihjeitä. Palkintona on lähes puoli miljoonaa euroa. Trilogian toinen osa Endgame - Taivaan avain ilmestyy suomeksi lokakuussa. 20th Century Fox on varannut Loppupelin elokuvaoikeudet.

Fantasiaguru James Dashner 

Amerikkalaiskirjailijan tunnetuin kirjasarja on Maze Runner. Nälkäpeliin ja Divergentiin verratun sarjan ensimmäinen osa Labyrintti ilmestyi vuonna 2009 ja siihen perustuva elokuva viime syksynä. Jatko-osa Aavikkokokeet on elokuvateattereissa nyt. Toinen kirja ilmestyi suomeksi syyskuussa nimellä Poltettu maa.

Kiehtova Siri Pettersen 

Odininlapsi (Jalava 2015) aloittaa Korpinkehät-fantasiatrilogian, josta on tullut Norjassa iso ilmiö. Pääosassa on Hirka, villi poikatyttö, joka kiipeilee puissa eikä koe kuuluvansa joukkoon. Kielessä Odininlapsi peittoaa Nälkäpelit ja Divergentit mennen tullen. Pohjoismainen mielenlaatu tulee läpi pienistä asioista, ja se luo kirjaan tuttuutta. Sarjan toinen osa on jo julkaistu ruotsiksi ja kustantamon mukaan suomenkielinen käännös ilmestyy ehkä jo keväällä.

Kommentoi »